Ayvatoğlu’nu belediyeye sokan isimle ilgili dikkat çeken dava

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 8:20 am - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 8:20 am

Lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken görüntüleri gündem olan AKP’li Kürşat Ayvatoğlu’nu belediyeye sokan eski Kastamonu Belediyesi Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın ismi son günlerde ayrıca silahlı yaralama davasında geçiyor.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Ramazan Ahlatçoğlu, 2017’de dönemin Kastamonu Belediye Başkanı Babaş’ı Facebook üzerinden yolsuzlukla suçladı.

Babaş’ın korumaları Suat Babaş ve Eldar Alızada ile yanlarında bulunan 2 kişi 15 Temmuz 2017’de Ahlatçıoğlu ile konuşmak için Deniz Yıldızları Gençlik ve Eğitim Derneği’ne gitti. Başkanın akrabası da olan Suat Babaş küfür edip silahı çekti. Çıkan çatışmada Ahlatçıoğlu, Bülent Keti ve başkanın korumaları yaralandı. Vücuduna saplanan 3 kurşun Keti’yi tekerlekli sandalyeye mahkum bıraktı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde Babaş, Alızada, Ahlatçıoğlu ve Aykut Can’a dava açıldı. Savcılık, tüm sanıklara kasten öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmaktan ceza verilmesini istedi.

Babaş ifadesinde “Başkan akrabam olmasından dolayı bana, kendisinin zor bir süreçten geçtiğini, hakkında olumsuz söylemlerin olabileceğini söyledi. Olumsuz söylemde bulunan olduğunda yanına giderek, neden bu şekilde söylemde bulunduğunu sorup öğrenmemiz gerektiğini söyledi” dedi.

Karar duruşması 8 Nisan’da