Aytun Çıray’dan CNN Türk canlı yayınında “Kılıçdaroğlu’na komplo” ironisi!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2022 Pazar 3:49 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2022 Pazar 3:49 pm

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CNN Türk canlı yayınındaki tartışmaya verdiği ironik yanıtında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte komplo kurduğunu söyledi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, CNN Türk canlı yayınına katıldı. Aytun Çıray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası verilmesine tepki olarak İBB’nin Saraçhane’deki binasının önünde yapılan mitingin “Akşener’den Kılıçdaroğlu’na ‘çalım’ mı?” şeklinde yürütülen tartışmaya yanıt verdi.

ERDOĞAN, SOYLU VE SAVCI

Siyasetin son dönemde çok renksizleştiği değerlendirmesinde bulunan Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na komplo kurduklarını söylediği ironik bir senaryoyu anlattı. Çıray, “”Kemal Bey’e bir komplo olduğunu itiraf etmekle başlıyorum. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın koordinasyonunda Sayın Soylu’dan İmamoğlu’na ‘ahmak’ demesini rica ettik. İmamoğlu da sinirlenerek kendisine cevap verdi ve o cevap YSK’ya verilmiş gibi anlaşılınca savcıdan rica ettik. Sağolsun savcı bey kamu davasını açtı” şeklinde konuştu.

“BUNDA BECERİKLİ DE DEĞİLİZ”

İronik yanıtını bitiren Aytun Çıray, Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza hakkında, “Ne sayın genel başkanımız ne de biz böyle aşağılık bir komployu asla yapmadığımız gibi bunda becerikli de değilizdir. Türkiye’de bir kez daha adalet rezaleti yaşandı. Buradan bir çıkar ummak ancak aşağılık siyasetçilerin niyeti olabilir” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’NA KİMLERLE KOMPLO KURDUĞUMUZU AÇIKLADIM”

Çıray, canlı yayının görüntülerini sosyal medya hesabından, “Dayanamadım.. Sn Kılıçdaroğlu’na kimlerle komplo kurduğumuzu @cnnturk’te açıkladım!” ifadeleriyle paylaştı.

Kılıçdaroğlu’na doğum günü sürprizi