Aytun Çıray: İktidar, 28 Şubat’çılarla aynı paralele girdi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 11:54 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 11:54 am

İYİ Partili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik tehdit içeren sözlerini “Bu bir panik siyaseti, biz siyasi mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, TELE1’de yayınlanan Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk oldu. Lüle’nin sorularını yanıtlayan Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener’e yönelik sözlerine ilişkin “Bu sözleri tasvip etmemiz mümkün değil ama ilahi adalete bakınız ki Meral Akşener’in prensipleri anlattığı gün tek adamın yeni bir problemiyle karşı karşıya kaldık. Gittikçe otoriterleştiğini hep birlikte gördük ama biz demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz, Türkiye’nin her yerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU BİR PANİK SİYASETİ”

Lüle’nin “Akşener’e yönelik bir koruma artırımı oldu mu?” sorusuna “Akşener’e devletin bir koruması var bunu artırırlar mı bilmiyoruz ama biz parti üyeleri olarak Akşener’in korumalarıyız. Bu ülkede her vatandaş kendi güvenliğini sağlamaya kalkarsa bu kaosa gider” yanıtını veren Çıray,  AKP’nin politikalarını panik siyaseti olarak değerlendirdi. Çıray, “Bütün anketler de kaybettiklerini gösteriyor. Türkiye kötü yönetiliyor diyen vatandaşlarımızın oranı yüzde 50 ye ulaştı. Memnun olanların oranı ise yüzde 20’lerde. Vatandaşlarımızın yüzde 75’i ülkenin iyi yönetilmediğini düşünüyor” dedi.

“İKTİDAR, 28 ŞUBAT’ÇILARLA AYNI PARALELDE”

Erken seçim vurgusunu yineleyen Aytun Çıray, “Tek güvendiğim Türk milletinin varlığıdır. Türkiye’nin her yerine de gitmeye devam edeceğiz. İlk seçimlerde demokratik parlamenter Türkiye ortamına gireceğiz” dedi. AKP’nin İBB seçimlerinde yaptıklarını hatırlatarak iktidarın erken seçime gitmeye niyetli olmadığını söyledi. Bu durumu “Süreci uzatmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. yeni bir anayasaya ihtiyaç var çıkışı stratejik bir çıkış” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday konusunun gündeme gelmediğini söyleyen Çıray, “Siyasi iktidar 28 Şubat’çılarla aynı paralele girmiş oldu” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’ın Akşener sözleri tesadüf değil”