Aytun Çıray: Altılı Masa’ya en üst düzeyden sızma oldu

Yayın tarihi: 10 Nisan 2024 Çarşamba 12:11 am - Güncelleme: 10 Nisan 2024 Çarşamba 12:15 am

TELE1’de katıldığı yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki dirsek temasına değinen eski Milletvekili Aytun Çıray iddialarını sürdürdü. Çıray, Akşener’in Altılı Masa’daki politikalarını eleştirerek, “Doğrudan doğruya en üst düzeyde bir sızma olduğunu düşünüyorum” dedi.

İYİ Parti’den istifa eden eski Milletvekili Aytun Çıray, TELE1’de katıldığı canlı yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Devlete son görevimi yaptım’ sözlerini yorumlamıştı. TELE1 programcısı Çiğdem Bayraktar Ör’ün ‘Devletten kasıt Erdoğan mı?’ sorusuna ise üstü kapalı yanıt veren Çıray, “Cevabı sorunun içinde” ifadelerini kullanmıştı.

Aytun Çıray: Akşener artık sokağa çıkamayacak halde!

Çıray, Akşener ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirsek temasında olduğu iddialarına Halk TV’de katıldığı canlı yayında da devam etti. Çıray, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olması sürecini anlatarak, “Meral hanımın uyguladığı siyasetler bana göre her defasında Tayyip beyin işine yaramıştır. Akşener Masaya yeniden oturduğunda iki büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak şekilde bir anlaşma sağlanmıştı. Bu öneriyi daha önce 20 Eylül 2022 toplantısında sayın Ayhan Altıntaş yapmış ve kabul görmemişti” dedi.

ERDOĞAN’LA DİRSEK TEMASI İDDİASI

Akşener’in Altılı Masa’daki siyasi hamlelerinin Erdoğan’ın işine yaradığını söyleyen Çıray, “Akşener, Fatih Altaylı’ya ne dedi? ‘Masadan kalktım oturdum İYİ Parti 7-8 puan kaybetti’ dedi. E Mehmet Ali Kulat da, ‘İyi Parti yüzde 13,5 oy alsaydı Kemal bey kazanacaktı’ diyor. Tüm bunları arka arkaya koyduğumuzda Tayyip beyle bir dirsek teması olduğunu düşündürüyor bana” ifadelerini kullandı.

Çıray,  gazeteci Timur Soykan’ın ‘Altılı Masa’ya sızma olduğunu mu düşünüyorsunuz sorusuna, “Doğrudan doğruya en üst düzeyde bir sızmanın olduğunu düşünüyorum” dedi. Gazeteci Barış Pehlivan’ın, ” ‘Yani Akşener ve Erdoğan’ın gizli bir müzakerede bulundu ve İYİ Parti’nin böyle bir kritik bir görev almasının önünde engel oldular’ mı demek istiyorsunuz?” sorusuna ise Çıray, “Evet böyle bir analiz yapıyorum” diyerek yanıt verdi.

“HER ŞEY SONUÇLARIYLA ÖLÇÜLÜR”

Çıray TELE1’de katıldığı Türkiye’nin gündemi programında da aynı iddiada bulunmuştu. TELE1’de Akşener’in “Devlete karşı son görevimi yaptım sözlerini” yorumlayan Aytun Çıray, Çiğdem Bayraktar Ör’ün Akşener’in Devletten kastı Erdoğan mıydı? sorusuna “Cevabı sorunun içinde” yanıtını vererek, “Her şey sonuçlarıyla ölçülür Türk milletinin her ferdi devleti sıkıntıya girdiği zaman canını feda etmeye hazırdır. Ama siyasilerin görevi milleti devlete karşı korumaktır. Vatandaşın verdiği görevi yapmaktır. Devletin verdiği görevi ne zaman yaparsınız iktidara gelirsiniz o zaman milletle devlet arasında bir denge kurarsınız. Dolayısıyla bu sözlerin sonuçları ortada” demişti.

 

Kaynak: TELE1