Aytaç Yalman ilk ölümdü! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şeffaflığına şüphe düşürdü

Yayın tarihi: 21 Mart 2020 Cumartesi 2:08 pm - Güncelleme: 22 Mart 2020 Pazar 8:56 pm

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman 17 Mart 2020 günü yaşamını yitirdi. Ve o gece yarısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı. “Kendisi 89 yaşındaydı, virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı” dedi. Bakan Koca, daha önce Aytaç Yalman’ın test sonucunun ‘negatif’ olduğunu söylemişti. Aynı bakan, üç gün sonra Yalman’ın Koronavirüs’ten öldüğünü doğruladı.

Şimdi Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman öldükten iki gün sonra yaptığı paylaşıma dikkat çekelim.

NEGATİF DEMİŞTİ

Tehlike büyüyor! Türkiye’de koronavirüs kaynaklı ilk ölüm, 98 vaka

Şamil Tayyar, Yalman’ın ölüm nedeniyle ilgili olarak şunları yazdı: “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca aradı. Yalman’ın virüs testi negatif çıktığı için temas kurduğu herkesi teste tabi tuttuklarını, açıklama için bu sonuçları beklediklerini, eşi ve bir yakını pozitif çıkınca açıklamanın yapıldığını anlattı.”

Yani Bakan Fahrettin Koca, Aytaç Yalman’ın Koronavirüs’den öldüğünü yalanlıyor. Oysa siyasi ve askeri erkanın katıldığı bir askeri törenle gömülmesi gereken eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koruma kıyafeti giymiş birkaç kişi tarafından sessizce gömüldüğü görüntüler ortaya çıkıyor.

Koronovirüs’ten ölen eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın nasıl gömüldüğünün görüntüleri ortaya çıktı

Bu cenazenin gizlice, koruma kıyafetleriyle yapıldığını AKP iktidarının ve dolayısıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bilmemesinin imkanı yok. Ve Bakan Koca, bir gün sonra yani 20 Mart tarihinde gazeteci Saygı Öztürk’ün Sözcü’de, ‘Yalman’ın Koronavirüs’den öldüğünü’ yazması üzerine haberi doğruluyor. Bakan Koca, bunu “Üçüncü ölüm” olarak ilan ediyor. Oysa, Yalman, Bakan Koca’nın ilk ölümü açıkladığı tarihte yaşamını yitirmişti. Ve Yalman’ın Koronavirüs nedeniyle öldüğü biliniyordu.

Ölenler konusundaki çelişki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘şeffaflığı’ şüphe uyandırdı. Bakan Koca, Orgeneral Aytaç Yalman’ın virüsten hayatını kaybettiğini doğrulamak zorunda kaldı. Tören yapılmadığı ortaya çıktı. Önce ‘’Test negatifti” diyen bakan, ‘ya bilgi gizliyor ya da testler de güvensiz’ tartışmasına yol açtı.

Ya da bir ihtimal daha var, o da bilginin Bakan Koca’dan gizlenmesi.  “Bilgi Sağlık bakanından da mı saklanıyor?” sorusu da akla geliyor. Gerçekse, böyle bir durum daha da vahim bir hal alır.

600 doktordan koronavirüs salgını nedeniyle Başbakan için suç duyurusu

ÖLENLER KONUSUNDAKİ ÇELİŞKİ

Birgün gazetesi yazarı Erk Acarer de, köşesinde bu konuya dikkat çekti.

‘Önemli birinin ölümü bile saklanıyorsa, gerçekleri asla bilemeyiz’ şüphelerinin derinleştiğine dikkat çeken Acarer, “Ölenler konusundaki çelişki ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “şeffaflığı” zedelendi. Bakanlık, Orgeneral Aytaç Yalman’ın virüsten hayatını kaybettiğini doğrulamak zorunda kaldı. Tören yapılmadığı ortaya çıktı. Önce ‘’Test negatifti” diyen bakan, “ya bilgi gizliyor ya da testler de güvensiz” tartışmasına yol açtı.” diye yazdı.

Acarer, “İtalya’ya benzeyeceğiz” endişesi gündemde. Uzman Dr. Gülce Çınar’a özür kağıdı imzalattırıldı ama Sağlık Bakanı tarafından kurulan Medipol Üniversitesi görevlisi Muhammed Emin Akkoyunlu, tespit edilen rakamların yüz binleri geçeceğini söyleyiverdi. Gelinen son noktada iktidarın süreci iyi yönetmediği görülüyor.” vurgusu yaptı.

Erk Acarer’in yazısının tamamını okumak için tıklayın

Aytaç Yalman’ın koruyucu kıyafetli kimselerle sessizce gömüldüğü görüntüler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın şeffaflık sözlerine gölge düşürdü.