Aysever’den Özkök’e: Primi kimden aldığınız kadar hangi ilişki ağı üzerinden aldığınız da önemli

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 12:57 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 12:57 pm

TELE1 programcısı Enver Aysever ‘Gündeme Not’ isimli programında, “Ben Aydın Doğan dışında kimseden prim almadım” diyen Ertuğrul Özkök ile ilgili konuştu. “Aysever, Primi kimden aldığınız kadar hangi ilişki ağı üzerinden aldığınız da bir tartışma konusu” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker yeni iddialarıyla gündeme oturdu. Peker bu kez eski Başbakan Mesut Yılmaz, Mehmet Cengiz ve gazeteci Ertuğrul Özkök hakkında iddialarda bulundu. Ertuğrul Özkök’ün Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz ile mayıs ayında yaptığı röportajında yer alan “Ben size çete denmesine çok üzülüyorum” ifadesine de değinen Peker, Özkök’ün Mehmet Cengiz’den prim aldığını söyledi.

Enver Aysever bugünkü programında Peker’in Ertuğrul Özkök ile ilgili iddialarına değindi. Özkök ile telefonda konuştuğunu söyleyen Aysever, Özkök’ün konuşmanın kayıt dışı olmasını istediğini, sadece Cumhuriyet’e yapılan açıklama doğrultusunda konuşabileceğini söyledi.

“BEN AYDIN DOĞAN DIŞINDA KİMSEDEN PRİM ALMADIM”

Özkök’ün telefon görüşmesi esnasında kendisine herkes tarafından eleştirilebileceğini, yıllarca gazete yönettiğini dolayısıyla eleştirilere açık olması gerektiğini söylediğini ifade eden Aysever, Özkök’ün “Ben Aydın Doğan dışında kimseden prim almadım” dediğini aktardı.

Aydın Doğan ve Mesut Yılmaz hükümeti arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Aysever, ” Özkök, Sedat Peker’in iddialarına sadece patronum Aydın Doğan’dan prim aldım diyor. Primi kimden aldığınız kadar hangi ilişki ağı üzerinden aldığınız da bir tartışma konusu. Aydın Bey bu konuda konuşur mu bilmiyorum ama o dönemin perde arkasını bilenler açısından ilginç bir tablonun ortaya çıktığını söylemeliyim ve bunun peşini kovalamamız gerektiğini de anımsatmalıyım” diye konuştu.

Özkök’ün Mehmet Cengiz ile yaptığı röportaja da değinen Aysever, “Ertuğrul Özkök özellikle Mehmet Cengiz ile yaptığı söyleşide Mehmet Cengiz’i koruduğu yönünde çok sert eleştirildi. Ertuğrul Özkök, gazetecilik yapan birinin herkesle konuşmasının doğal olduğunu söyledi. Haklı ama bu konuşma üzerinden nasıl bir sonuca vardığınız önemli. Söz konusu olan Mehmet Cengiz ise acaba onu aklıyor musunuz yoksa bir değerlendirme mi yapıyorsunuz meselesi bir sorun.” dedi.

Ertuğrul Özkök Sedat Peker’in iddialarını reddetti