Aysever mahkeme önünde açıklama yaptı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2021 Çarşamba 5:44 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 3:49 pm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Enver Aysever ile ilgili tartışma yaratan iddialara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada İhale şartnamesi, belediyemiz tarafından yazılmıştır, kazanan firma ile Enver Aysever’in hiçbir bağı yoktur” denildi.

İzmir Belediyesi sosyal medya hesabından Enver Aysever’le ilgili iddialara açıklama getirdi. Belediye tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

Yazar Enver Aysever’in yaşam boyu eğitim kapsamında yürütmesi tasarlanan okuryazarlık atölyesi için açılan ihale ile ilgilisi bulunmamaktadır. İhale şartnamesi, belediyemiz tarafından yazılmıştır, kazanan firma ile Enver Aysever’in hiçbir bağı yoktur. Süreçte çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İhalenin yapılması ve iptali belediyemizce karara bağlanmıştır. Saygılarımızla”

AYSEVER’DEN AÇIKLAMA

Enver Aysever, belediyenin açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli dostlarım ve onurlu düşmanlarım. Aylardır hakkımda yürütülen linç kampanyası bu açıklama ile haklılığımla sonuçlandı. Sizden ricam bunu duyurmanız. Yarın öğleden sonra mahkeme ardından açıklama yapacağım. Ayrıntıları sizle paylaşacağım. Geç de olsa açıklamayı önemsiyorum.” ifadelerini kullandı.

MAHKEME ÖNÜNDEN SESLENDİ

İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi’nin önünden videolu açıklama yapan Aysever, “Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamada hakkımdaki 8 ay öncesinde başlatılan iftira ve beraberinde linç kampanyasıyla gelen sürecin sonuna geldik. Sürecin sonunda mahkemeden talep ettiğimiz ve duyurulmasını istediğimiz metin yayınlanmış oldu. Böylece benim ihaleyle bir ilgim olmadığını, böyle bir ekonomik gelire sahip olmadığımı, dolayısıyla bütün bu sürecin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu söylemiş oldular. Bizde Türkiye’nin ciddi bir gündemi varken  bu tür meselelerle kamuoyunu daha çok meşgul etmek istemediğimiz için davamızdan feragat ettik. Benim gazeteci ve edebiyatçı olarak daha önemli görevlerim var, hepinize desteğiniz için teşekkür ederim. Hakkımda yazı yazan kimseye hukuki işlem başlatmayacağım, onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum”

NE OLMUŞTU?

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz mart ayında “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında okur-yazarlık eğitimi verme kararı aldı. Okuryazarlık kursu kapsamında, Enver Aysever’in, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 20 kişiye toplamda 18 gün eğitim vererek kurs için günlük 13 bin 250 lira kazanacağı iddiaları gündemdeydi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, öne sürülen rakamların gerçeği yansıtmadığını belirterek anlaşmanın iptali için talimat verdiğini açıklamış, Cumhuriyet gazetesinin de Aysever’in yazılarına son vermişti. İzmir Belediyesi’nden açıklama bekleyen Aysever, konuyla ilgili dava açmıştı.