Ayşenur Yazıcı kimdir?

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 11:45 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2024 Cumartesi 12:07 pm

Haber: tele1.com.tr

Sunucu Ayşenur Yazıcı’nın iki gündür yoğun bakımda olduğu ortaya çıktı. Haberi Yazıcı’nın oğlu Kerem Kürşat duyurdu. Peki Ayşenur Yazıcı kimdir?

Türk sunucu, yazar ve kozmetolog Ayşenur Yazıcı, 13 Eylül 1958 tarihinde Elazığ’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına Anadolu’nun farklı şehirlerinde başlayan Yazıcı, ortaokul yıllarını Paris’te geçirdi. Yazıcı, lise eğitimini Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamlayan Yazıcı, üniversite eğitimi için Fransa’nın Lyon şehrine giderek Rhone Akademisi’nde kozmetoloji ve sahne sanatları eğitimi aldı.

1983 yılında İzmir TRT’de çalışmaya başlayan Yazıcı, aynı dönemde Christian Dior’un Türkiye temsilciliğinde 5 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı. Kariyerine Printemps Mağazaları’nın reklam ve halkla ilişkiler müdürlüğü görevini ekleyen Yazıcı, Türkiye’de geniş çaplı kozmetik promosyonlarının öncüsü oldu.

Özel televizyonlar ve TRT’de yıllarca spikerlik ve program sunuculuğu yapan Yazıcı, bu alanda 50’den fazla ödül kazanarak Türk Dil Kurumu’nun “Türkçeyi En İyi Kullanan Spiker” unvanını aldı. Ayrıca Zülfü Livaneli’nin “Şahmeran” filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile birlikte çalışma fırsatı buldu.

Yazıcı, 1984 yılında evlendiği ilk eşinden 1,5 yıl sonra boşanmış ve bu evlilikten 1986 doğumlu oğlu Kerem’i dünyaya getirmiştir. 1989 yılında Cem Yazıcı ile evlenen Ayşenur Yazıcı, 1996 yılında bu evliliği de sonlandırmıştır.

Yazarlık kariyerine de imza atan Yazıcı, Epsilon Yayınevi, Boyner Yayınevi, Doğan/Egmont Yayınevi ve Nemesis Kitap’tan çeşitli eserler yayımlamıştır. Kitapları arasında “Ekmek Arası Hayat”, “Kadınlar Ağlar”, “Çocuk Gelin” ve “Son Lobotomi” gibi dikkat çeken eserler bulunuyor.

Reiki mastırı olan Ayşenur Yazıcı, renk terapisi ve düşünce gücünün etkileri üzerine üniversitelerde seminerler vermektedir. Aynı zamanda İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Yazıcı, Türkiye’de adından söz ettiren bir isim olmaya devam ediyor.

Aydemir Akbaş kimdir?

Kaynak: HABER MERKEZİ