Ayşenur Arslan: Merdan Yanardağ Silivri’de, başıma geleni mesele edecek değilim

Yayın tarihi: 3 Ekim 2023 Salı 3:17 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı 6:49 pm

Gazeteci Ayşenur Arslan serbest bırakılmasının ardından İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Arslan, “Canlı yayından alınıp savcılığa, mahkemeye oradan da Merdan Yanardağ varken benim bu olayım gereğinden fazla ciddiye alınıp mesele edecek durumum yok” dedi.

Ayşenur Arslan, Halk TV canlı yayında İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı ile ilgili sözleri nedeniyle hedef alınıp gözaltına alınmıştı. Arslan İstanbul Adliyesi’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Arslan serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, “Canlı yayından alınıp savcılığa, mahkemeye oradan da Merdan Yanardağ varken; Herhangi yasal hakkının kullanması engellenen Barış Pehlivan varken; Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı gereğinden fazla ciddiye alınıp mesele edecek durumum yok” dedi.

Gözaltına alınan Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Ayşenur Arslan’ın açıklamaları şöyle

“Bana söylenen bunun bir gözaltı olmadığı. Gözaltı prosedürü uygulanmadı. Hastaneye götürülmedim. Emniyet müdürlüğüne gitmedik. Neredeyse Terörle Mücadele Ekipleri bana savcılığa kadar kadar eşlik etti. Savcı sosyal medyada köpürmüş olan meselenin köpüğünü alarak sorular yöneltti. Ben orada ne anlattığımı ne kastettiğimi terörü övmek bir yana dursun bu konudaki kaygılarımı anlattım. Ve neticede serbest kaldım. Bunun sonucu takipsizlik ya da davaya dönüşmesi mi bilmiyorum. Netice itibarıyla buradayım. Bir tek şunu söylemek istiyorum. Canlı yayından alınıp savcılığa, mahkemeye oradan da Merdan Yanardağ varken; Herhangi yasal hakkının kullanması engellenen Barış Pehlivan varken; Gezi hükümlüleri varken benim bu olayı gereğinden fazla ciddiye alınıp mesele edecek durumum yok. Pek çok kişinin başına çok daha ciddi şeyler geliyor. Ben bunu mesele olarak görmekten utanırım. Medya tarihine bir vesileyle katkısı olacaksa da bundan da mutluluk duyarım. Biraz yorucu bir süreç tam da sağlığımın bozuk olduğu bir döneme denk geldi. O yüzden biraz konuşma orucu içinde olacağım. Bu ne kadar sürecek bilmiyorum. Sizleri meslektaşlarım aracılığıyla bilgilendiririm.