Aysel Tuğluk’un beklenen ATK raporu çıktı! Cezai sorumluluğu tam

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 9:52 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:10 am

Fırat Yeşilçınar-ÖZEL Haber

Tutuklu eski HDP yöneticisi Aysel Tuğluk hakkında Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunu tamamladı. Raporda Tuğluk için “Cezai sorumluluğu tam” denildi. Avukat Reyhan Yalçındağ, hukuka aykırı olarak yorumladı.

Demans teşhisi konulan HDP’nin eski yöneticisi Aysel Tuğluk geçtiğimiz günlerde ikinci kez ATK’ye götürüldü. Sağlık durumu incelenen Tuğluk hakkındaki rapor çıktı. Raporda, Tuğluk’un “cezaevinde kalabileceği”ne dikkat çekildi. Avukat Reyhan Yalçındağ’ın tepki gösterdiği raporda, “Hafif bilişsel bozukluklar tespit edildi. Cezai sorumluluğu tam” denildi.

Raporun ilk bölümünde şu ifadeler yer aldı: “Yattığı süre içerisinde; Doktor, psikolog ve hemşire tarafından yapılan günlük viziteler ile hemşire ve personelin günlük değerlendirme formundan alınan bilgilere göre; şahsın düzenli uyuduğu ve beslendiği, çevresiyle uyumlu olduğu, davranış bozukluğu göstermediği gözlenmiştir.”

RAPORDA BİLİŞSEL BOZUKLUK TESPİT EDİLDİ

Raporun karar kısmında ise şu ifadeler yer aldı: “Aysel Tuğluk’un 01/02/2022 giriş ve 04/02/2022 çıkış tarihleri arasında yapılan muayenesi, müşahedesi, tetkikleri ve adli dosyanın incelenmesi neticesinde; kendisinde halihazırda Hafif Bilişsel Bozukluk tespit edildiği, dava dosyası incelendiğinde ilk nöroloji başvurusunun 03/07/2018 tarihinde baş ağrısı, baş dönmesi şikayetiyle M. Kazım Dinç Hastanesine olduğu, bu muayenesinde nörolojik muayenesinin normal sınırlarda bulunduğu, kranial BT’sinin normal bulunduğu, unutkanlık şikayetiyle ilk başvurusunun 08/03/2021 tarihinde İzmit Seka Devlet Hastanesine olduğu, suç tarihini kapsayan dönemde ceza sorumluluğunu etkileyecek mahiyet ve derecede herhangi bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı; ceza sorumluluğunun tam olduğu kanaat ve mütalaamızı bildirir gözlem raporudur. İstanbul Tıp Fakültesi’nin mütalaası da var elimizde ve oraya sevkini talep edeceğiz. Rapora da ayrıca itiraz edeceğiz.”

AVUKAT: RAPOR HUKUKA AYKIRI

Raporu TELE 1’e değerlendiren avukat Reyhan Yalçındağ şunları söyledi: Bu defaki raporda cezaevinde kalabilir konusunu es geçip, tutuklu dosyasında savunma yapabilir şeklinde verdiler. Hastalığı yok saymayıp talepleri reddettiler. Tıbbi değerlendirme yapılan bölümün tamamında durumu kötü gözüküyor. Ama sonuç bölümünde bir şey yok deniyor. Rapor tıp etiğine ve hukuka aykırı.”