Aysel Tuğluk’a Kobani Davası’ndan tahliye

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 8:26 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 8:26 am

Demans hastası eski HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk için Kobani Davası’nda tahliye kararı verildi. Tuğluk’un başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle tutukluluğunun devam edeceği belirtildi.

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan demans hastası eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için yargılandığı Kobanê Davası’nda tahliye kararı verildi.

Dün görülen duruşmada mahkeme gece yarısı ara kararını açıkladı, demans teşhisi konulan Tuğluk’un tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu siyasetçilerin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kararda “… Sanık Aysel Tuğluk’un sorgusunun yapılmış olması ve bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı anlaşılmakla hakkında CMK’nun 109/3-a maddesi uyarınca yurt dışına çıkamamak adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine, başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için bulunduğu ceza infaz kurumu müzekkere yazılmasına…” ifadeleri kullanıldı.

Avukat Cahit Kırkazak’ın belirttiğine göre Tuğluk’un tutukluluk hali başka bir dosyadan hükümlü olması nedeniyle devam edecek.

Demans hastası Aysel Tuğluk’tan savunma istendi!

Mithat Sancar: Kılıçdaroğlu’nun Roboski ziyareti değerli ancak…