Aysel Tuğluk yeniden Adli Tıp’a sevk edilecek

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 11:40 am - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 11:40 am

Kobani Davası’ndaki mahkeme talebi üzerine Adli Tıp Kurumu bu hafta demans tanısı konulan Aysel Tuğluk‘un durumunu yeniden görüşecek.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde 2016’da beri tutuklu bulunan ve demans tanısına rağmen tahliye edilmeyen eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un yapılan itiraz ve Kobani Davası’nın görüldüğü Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine önümüzdeki hafta Adli Tıp Kurumu (ATK) götürülmesi bekleniyor.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Tuğluk’un ağabeyi Alaattin Tuğluk, kardeşinin sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı ve kamuoyundaki “serbest bırakın” çağrıları sayesinde kardeşinin hastaneye sevk edildiği bilgisini verdi. Ağabey Tuğluk, kardeşinin durumunun her geçen gün kötüleştiğini de belirtti.

Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Telefonu yerine koyarken bile zorlanıyor

‘DURGÜNLUK VE UNUTKANLIK VAR’

İki hafta önce kardeşini ziyaret ettiğini söyleyen Tuğluk, “Aynı şekilde durgunluk ve unutkanlık var. Konuyu tam anlamıyla devam ettirememe durumu var. Söylenen şeyleri ciddi bir şekilde tekrarlıyor. Yine hareketlerinde bir kararsızlık gördüm. Bütün olayları unutuyor, söylediği şeyleri bir daha söylüyor. Ama fiziksel olarak iyi gördüm. Diğer arkadaşlarına karşı sevecen tavrı vardı. Avukatları yasal girişimlere devam ediyor” dedi.

ATK tarafından verilen ilk kararı eleştiren Tuğluk, ATK’nin yeniden kardeşinin durumunu inceleyeceğini belirtti. Tuğluk, “Kocaeli Seka Devlet Hastanesi’nde de hastalığının teşhisi konulunca, kamuoyunun büyük bir baskısıyla yeniden ATK durumu görüşmek, müşahede altına almaya karar verdi. Arkadaşları ve kadınlar, çağrılar yapıyorlar. Özellikle kamuoyunda bu kadar gündem olduğu için ailemiz adına teşekkür ediyorum. Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılmasını istiyorum” diye konuştu.

Aysel Tuğluk için BM’ye “acil müdahale” çağrısı