Aysel Tuğluk tahliye edildi!

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 8:05 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2022 Cumartesi 5:56 pm

Adli Tıp Kurumu’nun ‘Cezaevinde kalamaz’ raporundan sonra HDP’li Aysel Tuğluk tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Gazeteci Zeynep Kuray’ın haberine göre; demans teşhisi konulan ve sağlık durumu kötüye giden eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Kocaeli’ndeki Kandıra Cezaevi’nden tahliye edildi. Tuğluk’u cezaevi önünde karşılayan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Çok geç kalmış bir karar ama sonuç olarak böyle bir karar verilmesinden dolayı mutluyuz” dedi.

Adli Tıp Kurumu’nun Tuğluk için “cezaevinde kalamaz” raporu vermişti.

HDP ADALET BAKANLIĞI VE ATK’Yİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi (AYM) Tuğluk’un tahliye edilmesine ilişkin tedbir talebini reddetmiş, karar metninde Tuğluk’un hastalığının zamanla ilerleyebileceği, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelebileceği, ceza infaz evinde hayatını yalnız idame ettiremez duruma gelebileceği ihtimaline de yer verilmesi dikkat çekmişti. AYM’nin ret kararında, Adli Tıp Kurumu’nun ‘cezaevinde kalabilir’ şeklindeki raporları baz alınmıştı.

Kararın ardından HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Fatma Kurtalan, hasta tutuklu Tuğluk hakkında Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuruda bulunmuş, Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu şikâyet edilmişti.

Adli Tıp Kurumu’ndan Aysel Tuğluk için “cezaevinde kalamaz” raporu

İLK AÇIKLAMA TELE1’E

Aysel Tuğluk  tahliyesinin ardından ilk açıklamasını TELE1’e yaptı.  Tuğluk TELE1’e yaptığı açıklamada “Çok mutluyum, aileme kavuştum” ifadelerini kullandı.

Tuğluk’un tahliyesinden sonraki ilk fotoğraf