‘Aysel Tuğluk hayatını kaybetti’ iddialarına yalanlama

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 7:43 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 7:43 am

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan siyasetçi Aysel Tuğluk‘un hayatını kaybettiğine ilişkin iddialar ailesi ve avukatı tarafından yalanlandı.

Hasta tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk’un avukatları, sosyal medyada yayılan ‘hayatını kaybetti’ iddialarını yalanladı. Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Tuğluk’un avukatları, iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Avukatlar, Aysel Tuğluk’un ailesi ile haftalık görüşünü pazartesi günü yaptığını kaydetti.

‘CEZAEVİNDE GEÇİRDİĞİ HER SAAT SAĞLIĞINI TAHRİP EDİYOR’

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Müvekkilimiz biraz evvel cezaevinde rutin haftalık aile görüşünü gerçekleştirmiştir. Ancak bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, Sayın Tuğluk’un cezaevinde geçirdiği tek bir saat dahi sağlığını geri dönüşü olmayacak şekilde tahrip etmekte, bir başkasının yardımı olmaksızın hiçbir ihtiyacını karşılayamamakta ve bir an önce insani koşullarda bir sağlık merkezinde tedavisinin sağlanması gerekmektedir. Müvekkilimizin tam teşekküllü bir hastane yerine halen cezaevinde kalması sürecinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin, geldiğimiz aşamanın birincil sorumlusu olduklarını ve sürecin takipçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız.”

Ağabeyi, Aysel Tuğluk’la son görüşmesini anlattı: Acil durumlar var

AĞABEYİ: DURUMU STABİL

Haftalık kapalı görüşte Aysel Tuğluk ile görüşen ağabeyi Alaattin Tuğluk, kardeşinin durumunun stabil olduğunu belirtti. Hastalığın etkilerinin devam ettiğini dile getiren Tuğluk şunları söyledi: “Klasik durağanlıklar birtakım tekrarlar devam ediyor. Yalan haberin amacını biliyoruz. Kendisi ile ilgilenen herkese teşekkürlerini gönderdi. Sevgi ve selamlarını iletti. Bazı ihtiyaçları vardı, onları talep etti. Dışarda kendisi için çabalayanları düşündüğünü söyledi.”

Aysel Tuğluk’u ziyaret eden Buldan: Bu sefer çok daha kötü gördüm