Aysel Öymen son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:55 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 3:55 pm

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in eşi ve Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen son yolculuğuna uğurlandı.

Eski CHP Genel Başkanı ve Gazeteci Yazar Altan Öymen’in eşi ve Türkiye’nin ilk Kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen, İstanbul Şişli’deki Teşvikiye Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolcuğuna uğurlandı.

Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de katıldı.

Aysel Öymen’in naaşı, cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

“BÜTÜN MELEK OLMUŞ ANNELERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Aysel Öymen’in kızı Aslı Öymen, konuşmakta zorluk çekerek, “Söylemekle, okumakla, duymakla anlaşılacak bir şey değil. Bütün melek olmuş annelere Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün çocuklara da sabırlar diliyorum. Annem benim…” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ: KENDİSİNİ İYİ GÖRMEKTEN MUTLU OLDU

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ile ayak üstü görüştü. Tören sonrası açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyiz. Bugün acımız büyük aramızdan Altan Öymen’in eşi rahmetli oldu. Onu ebediyete uğurladık, dolayısıyla yine önceki dönem genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’na da hal hatır sorduk. Selamlaştık. Eğer kalacaksanız vaktiniz olursa misafir etmek isteriz dedik. Özel bir program planlamış bu akşam. Hal hatır sorduk kendisini de iyi görmekten mutlu oldum. Allah sağlığını sıhhatini versin. İnşallah sağlıkla hep güzel günlerde bir arada olalım” şeklinde konuştu.

Altay Öymen’in acı günü

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in eşi ve Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kaynak: TELE1