Ayşegül Aydın’ı öldüren Afgan için ağırlaştırılmış müebbet istemi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:46 am - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:54 am

Kocaeli’de 16 yaşındaki Ayşegül Aydın’ı katleden Afganistan uyruklu Muhammed Atikullah’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Davanın ilk duruşması 22 Eylül’de görülmeye başlanacak.

Ayşegül Aydın, geçen yıl 12 Temmuz’da Kocaeli’nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi’nde evine giderken kaçak göçmen Muhammed Atikullah’ın saldırısına uğradı. Başına aldığı darbeler nedeniyle Aydın, 132 gün sonra hayatını kaybetti. Aydın’a saldıran Muhammed Atikullah için istenen ceza ağırlaştırılmış müebbet oldu.

‘NİTELİKLİ CİNSEL İSTİSMAR SUÇU İŞLEDİ’

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı. İddianamede; otopsi tutanağı, şüpheli ifadesi, hastane raporları, kamera görüntüleri, olay yerinde tespit edilen materyaller ve kriminal inceleme tutanaklarından çıkarılan sonuçlar da yer aldı. Savcılık, olay yerinde yapılan incelemelerde; şüphelinin Ayşegül Aydın’ı öldürmeden önce “nitelikli cinsel istismar” suçunu işlediğine kanaat getirdi.

İddianamede yer alan otopsi raporuna göre, başına aldığı darbeler nedeniyle ağır yaralanan ve hastanede 132 gün tedavi gören Ayşegül Aydın’ın; kafa travması, boyun bölgesine yapılan baskıya bağlı gelişen beyin ödemi, beyindeki hasardan dolayı solunumun ciddi azalmasına bağlı beyin dokusunun tahribatı ve gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

Muhammed Atikullah hakkında “nitelikli kasten öldürme”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli cinsel istismar” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Atikullah, 22 Eylül’de Gebze 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacak.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Atikullah’ıın ifadesi de ortaya çıktı.

Skandal sözlerin yer aldığı ifadede Atikullah’ıın şu sözleri yer aldı:

“Olay günü alkol aldım ve cami civarında dolaştığım sırada Ayşegül’ü gördüm. Alkolün etkisiyle hoşuma gitti. Beğendim ve gittiği yöne doğru arkasından takip ettim. Tenha ve ağaçlık bir yere geldiğimizde, arkadan yaklaşarak habersizce boğazını sıktım ve etkisiz hale getirmeye uğraştım. Aniden baygınlık geçirip, yolun kenarına düşerek kafasını çarptı. Sürükleyip, çalılık ve ağaçlık alana soktum. Pantolonunu çıkarttım. Çevreden sesler gelince pantolonunu giydirdim.

Pelitli’de oturan bir tanıdığım, Afganistan uyruklu arkadaşımın yanına gittim. Kendime çok kızıyordum, sinirle elimi aynaya hızlıca vurdum. Ayna kırılarak camlar sol elimi kesti, kendi kendime yarayı sardım. Saklandığım evde jandarma ekipleri tarafından yakalandım. Elimi görünce ambulansla hastaneye götürdüler. Tedavi edilip, karakola götürüldüm. Olay nedeniyle çok üzgün ve pişmanım. Bu olaya her ne kadar kalkıştıysam da kaçmadım ve yardım çağırdım. Kıza herhangi bir cinsel eylemde de bulunmadım. Sadece soyup tekrar giydirdim, pişmanım.”

Kadın cinayeti! Eşini elektrikli süpürgenin kablosuyla boğarak öldürdü