Ayşe Ateş’ten Ataman’a: Paylaşımın da varlığın da insanlığa muhtaç

Yayın tarihi: 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:59 am - Güncelleme: 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:59 am

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş‘in eşi Ayşe Ateş, MHP’li İsmet Büyükataman’ın paylaşımına tepki gösterdi. Ateş, “Paylaşımın izaha muhtaç. Görünen o ki varlığın da insanlığa muhtaç” ifadelerini kullandı.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin yankıları sürüyor.

Ateş suikastı soruşturmasında adı geçen MHP’li isimler tartışma yaratırken MHP lideri Devlet Bahçeli, “Yargıya intikal etmiş bir cinayet davasında partimizin ve Ülkü Ocakları’nın suçlanması, hatta dahilde ve hariçte Ülkü Ocakları’na suç örgütü gölgesi düşürmek için kolları sıvayan ajan ve provokatörlerin sırtının sıvazlanması tesadüf değildir” diye konuştu.

Bahçeli, “Hepsini biliyoruz, hepsini takip ediyoruz, verilmeyecek bir hesabımızın olmadığını cümle alemle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bahçeli’nin grup toplantısında Ateş cinayetine ilişkin konuşmasını X hesabından paylaştı.

‘KIZLARIMIN GÖZYAŞLARINA KIS KIS GÜLDÜĞÜN BİR SİYASİ CİNAYET’

Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise, Büyükataman’ın paylaşımını alıntılayarak tepki gösterdi. Ateş, “Evladım” dediğin insanın -öldürüleceğini bildiğin hâlde- canice öldürülmesini önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığın, sokak ortasında katledilmesini çekirdek çitleyerek izlediğin, katledildikten sonra, sana “dede” diyen kızlarımın göz yaşlarına kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet” ifadelerine yer verdi.

Ateş’in paylaşımı şu şekilde:

“Ey İsmet Büyükataman!

Ey makam sahibi muhterem kişi!

İnsandan vefa dilenen bu yüzyılın

Koltuğuyla insanlığını çiğneyen hiçi

Yaptığın paylaşım izaha muhtaç. Gel,düzeltelim.

Yargıya intikal etmiş bir cinayet davası değil. “Evladım” dediğin insanın -öldürüleceğini bildiğin hâlde- canice öldürülmesini önlemek için hiçbir girişimde bulunmadığın, sokak ortasında katledilmesini çekirdek çitleyerek izlediğin, katledildikten sonra, sana “dede” diyen kızlarımın göz yaşlarına kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet. Tutuklu bulunanların ve cinayet şüphelisi sıfatıyla hakkında soruşturma yürütülenlerin büyük çoğunluğunun Ülkü Ocakları ve MHP mensubu olduğu bir siyasi cinayet.

Dedim ya: Paylaşımın izaha muhtaç.

Görünen o ki varlığın da insanlığa muhtaç.”

Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sanığın ‘Ülkü Ocakları’ adresi değiştirildi

Kaynak: HABER MERKEZİ