Ankara’da düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, CHP lideri Özgür Özel’i ziyaret etti. Ateş, cinayete ilişkin yürütülen soruşturma ile ilgili “Benim ifademde siyasi isimler vardı. Benim ifadem iddianamede yok. Başka ifade veren arkadaşların ifadeleri de yine aynı şekilde iddianameye eklenmemiş” açıklamasını yaptı.

Ankara’da düzenlenen suikast sonucunda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, CHP lideri Özgür Özel’i ziyaret etti.

Cinayetle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin görüş alışverişi yapan Ateş, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ateş, soruşturma kapsamında verdiği ifadede bazı siyasi isimleri paylaştığını, ancak iddianamede bu ifadeye yer verilmediğini belirtti.

Öte yandan görüşmenin ardından Özgür Özel de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel, “Bu onurlu mücadelesinde her alanda kendisine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SİYASİ İSİMLER İDDİANAMEDE YOK”

Ateş, konuyla ilgili şunları söyledi:

-Benim ifademde siyasi isimler vardı. Benim ifadem iddianamede yok. Başka ifade veren arkadaşların ifadeleri de yine aynı şekilde iddianameye eklenmemiş. İçi boş bir şekilde eklenmiş. Sanki çok basit bir cinayet, alacak-verecek kavgası gibi bize servis edilen bir iddianame var ortada. İddianame bile diyemeyeceğim, böyle bir iddianame olmaz çünkü. Ya iddianame geri çevrilecek ya da biz yeniden yazdıracağız. Vereceğimiz dilekçelerle, sunacağımız delillerle…

“UMUTLARIMIZ TÜKENDİ”

-Hukukun işleyeceği, devletimizin bu işçi çözeceği konusunda umutla bekledik. Ama umutlarımız tükendi. Mücadele vermeye devam edeceğiz. Gücümün yettiği kadar. Kimsenin şüphesi olmasın. Kimsenin de yanına kalmayacak.

“GİZLİLİK KARARI KALKINCA SİYASİ İSİMLERİ AÇIKLAYACAĞIM”

-Siyasi isimleri daha sonra açıklayacağım. Gizlilik kararı kalktıktan sonra ifademi basınla paylaşacağım. O nedenle bu isimleri şimdi zikretmek istemiyorum.

“ÖZGÜR ÖZEL YANIMIZDA OLACAĞINI SÖYLEDİ”

-Durumu detaylı bir şekilde görüştüm. Kendisi bize uzun bir zaman ayırdı. Çok teşekkür ediyorum. Davanın takipçisi olacağını, siyasi, hukuki ve manevi anlamda yanımızda olacağını belirtti.

“ACIMI KENARA BIRAKIP ÖZVERİLİ DAVRANDIM”

-Önümüzde çok zor ve yorucu bir süreç var. Nereye kadar giderse… Biz devletimizi seven insanlarız. Acımı kenara bıraktım. Çünkü her şey ortadaydı, ülke bir iç karışıklığa gidebilirdi. Ama benim özverili mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Ama bu cinayetin failleri yargılanacak.

ERDOĞAN’DAN GÖRÜŞME TALEBİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talebinde bulunduğunu belirten Ateş ,”Bekliyorum. Seslendim ve bir cevap bekliyorum. Bir görüşme talep ettim. Bekliyoruz. ‘Zaman var’ dediler henüz net bir şey yok” dedi.

ÖZEL: DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP lideri Özel, görüşme sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

-Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve Sinan Ateş’in yakın arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir ile görüştük. İddianameyle ilgili duyulan rahatsızlığı ve yargılama sürecine ilişkin endişeleri karşılıklı değerlendirdik. Bu onurlu mücadelesinde her alanda kendisine destek olmaya devam edeceğiz.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten iddianame tepkisi: Faillerin kollandığı açık