Ayşe Ateş bir kez daha Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya seslendi: İkinci bir Kırmızı Pazartesi yaşanmasın

Yayın tarihi: 18 Haziran 2024 Salı 11:13 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı 11:27 pm

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Burak Bekiroğlu tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Burak Bekiroğlu’nun kendisini tehdit ettiğini söyledi. Ayşe Ateş yaptığı paylaşımda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek, “Bu ülkede ikinci bir ‘Kırmızı Pazartesi’ yaşanmasına izin vermeyin. Çocuklarımı yetim bırakmayın” dedi.

Olcay Kılavuz haberi 7 gün sonra neden tekrar gündem oldu? Ayşe Ateş’ten TELE1’e özel açıklama

Ayşe Ateş’in paylaşımı şöyle:

“Yeter artık, yeter!

Sayın Adalet Bakanı’m Yılmaz Tunç, Sayın İçişleri Bakanı’m Ali Yerlikaya!

Önceki günlerde, eşim Sinan Ateş için işlettikleri süreci benim için de işletiyorlar, diyerek Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunmuştum. Bu çağrımın ardından devletimiz bana iki yakın silahlı koruma verdi. Beni ve kızlarımı kabul ettiği sırada Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, her ne kadar koruma polisi verilmiş olsa da bu şahısların devletin polisine namlu doğrultmayacaklarından emin olmadığımı, korktuğumu ifade ettim.”

“NEDEN ELİNDEKİ BELGELER İSTENMİYOR?”

“Sayın Bakanlarım dikkatinize sunuyorum:

Burak Bekiroğlu isimli şahıs, kamuoyuna, Ankara’nın göbeğinde güpegündüz işlenen bu menfur cinayetin emrini kimlerin verdiğini isim isim sayıyor. Beni hedef göstererek tehdit içerikli açıklamalarda bulunuyor. Benim ve eşim Sinan Ateş’in FETÖ’cü olduğu iftirasını atıyor. Eşim Sinan Ateş’in daha önce cinayete azmettirdiği iftirasına ilişkin imalarda bulunuyor. Neden bu paylaşımları ihbar kabul edilip ifadeye çağrılmıyor, neden elindeki bilgi ve belgeler istenmiyor, tanık statüsünde dinlenmiyor?

Sayın Cumhurbaşkanı’mıza da ifade ettiğim gibi: “Biz bu devlete hizmet etmiş iki namuslu, şerefli, vatansever devlet memuruyuz. Bizim alnımız ak, yüzümü pak. Devletimize sadakatimiz sonsuz ve sorgusuz. Gerekli görülüyorsa hem katledilen eşim Sinan Ateş hakkında hem de benim hakkımda güvenlik soruşturması yapılsın. Gerçekler ortaya çıksın.” ”

“İKİNCİ KIRMIZI PAZARTESİ YAŞANMASIN”

Sayın Bakanlarım tekrar tekrar dikkatinize sunuyorum:

İki buçuk yıl evvel bu süreci, katledilen eşim Sinan Ateş için de başlattılar: FETÖ’cü iftiralarıyla itibarsızlaştırma, sosyal medyadan açık tehdit ve ardından sokak ortasında, güpegündüz suikast!

Sayın Bakanlarım,

Geleni görmüyor musunuz? Bunlar ne güvenlik güçlerinden ne de adaletten korkuyor. Yazdıklarını ihbar kabul edin. Çağırın, dinleyin, iddialarının ispatını isteyin. Eğer elinde benimle, Sinan’la, bu suikastla alakalı ortaya attığı iddialara ilişkin en ufak bir kanıt varsa ortaya koysun. Yoksa da hukuken gereği neyse o yapılsın.

İmalı paylaşımlardan, hakaretlerden, iftiralardan yorulduk, tükendik!

Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık!

Artık bunlara “Dur!” deyin.

Size yalvarıyorum:

Bu ülkede ikinci bir “Kırmızı Pazartesi” yaşanmasına izin vermeyin.

Çocuklarımı yetim bırakmayın.

Kaynak: TELE1