Merve Kotan’ın ablası: O çığlığı ben unutmayacağım, kimse unutmasın

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 5:09 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 5:28 pm

Aydın’da ayrılmak istediği Muhammet Gürsoy isimli erkek tarafından öldürülen Merve Kotan’ın ablası yarın görülecek karar duruşması öncesinde çağrı yaptı.

19 yaşındaki Merve Kotan, Aydın’ın Efeler ilçesinde 15 Ağustos 2019’da ayrılmak istediği erkek Muhammet Gürsoy, tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Merve Kotan davasının hakiminden skandal soru!

Kendi arkadaşı Ekim Türkmen’i de “doğum günü” bahanesiyle çağıran ve Merve ile birlikte aynı yerde öldüren katil Muhammet Gürsoy, cinayeti “namus cinayeti” bahanesi olarak servis ettirip, indirim almaya çalıştı. Gürsoy, Aydın Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifadesinde “Merve Kotan, beni arkadaşımla aldattı. Bu yüzden öldürdüm. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı.

Cinayet, basına “kıskanç sevgili dehşeti” olarak yansıtıldı. Gerçek olan, 19 yaşındaki genç bir kadının ayrılmak istediği erkek tarafından öldürülmüş olmasıydı.

Gürsoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

KARAR DURUŞMASI ÖNCESİ ÇAĞRI

Yarın Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanacak duruşma öncesi Merve Kotan’ın ablası Esra Kotan, “Kardeşimin öldürüldüğü gün parkta olan görevli, ‘Yapma, lütfen yapma’ çığlığını hayatı boyunca unutmayacak, Ben de unutmayacağım, kimse unutmasın” sözleriyle adalet çağrısı yaptı.

Ayrıldığı erkek tarafından katledilen 19 yaşındaki Merve’nin son sözleri: ‘Lütfen yapma’