Ayrıldığı erkek tarafından katledilen 19 yaşındaki Merve’nin son sözleri: ‘Lütfen yapma’

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2019 Salı 7:59 am - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 Salı 7:59 am

Aydın’da, ayrılmak istediği erkek tarafından pompalı tüfekle vurularak katledilen 19 yaşındaki Merve Kotan’ın son sözleri “Lütfen yapma” oldu. Katil Muhammet Gürsoy (27) tutuklanarak cezaevine gönderildi. Merve’nin ailesi seslerini duyurarak, yargılama sürecinde kamuoyunun desteğini almayı bekliyor.

Merve’nin ablası Esra Kotan “naif bir insandı” dediği kız kardeşini, “Her şeyin konuşularak çözüleceğini düşünen birisiydi. Hayvanları çok seviyordu, zaten kedisi vardı. Hayvanlarla, doğayla ilgili bir konuda ya da herhangi bir insanın haksızlığa uğradığını gördüğünde yardım etmek isteyen bir kadındı. Biraz içine kapanık bir kadındı aynı zamanda” sözleriyle tanımlıyor.

‘LÜTFEN YAPMA’

Cumhuriyet’ten Tuba Özer’in haberine göre, “Kardeşim, henüz 19 yaşında hayatının baharında, ailemizin en küçük kız çocuğuydu” diyen abla Kotan, cinayeti şöyle anlattı:

“Merve, Emine Bulut’tan yalnızca 3 gün önce ‘sevgili’ dediği bir cani tarafından katledildi. Muhammet Gürsoy tarafından kardeşime ne ailesinde ne de çevresinde daha önce hiç yaşamadığı psikolojik ve fiziksel şiddet uygulandı. Aile üyelerimiz üzerinden kardeşimi birçok kez tehdit ederek korkuttu. Kardeşim ayrılmak istediği zaman ise katil, kendi doğum gününü öne sürerek Merve’yi kendisiyle barıştırmak için kendi arkadaşı olan Ekim T.’yi çağırdı. Görüşmelerinin ilerleyen saatlerinde ise daha önce planladığı cinayet için temin ettiği pompalı tüfeği arabadan alarak kardeşim Merve’yi ve Ekim’i vurarak öldürdü. Kaydeden olmadı belki ama ‘yapma lütfen, yapma’ kardeşimin son sözleriydi.”

‘CİNAYET PLANLIYDI’

Cinayetin planlı olarak işlendiğini söyleyen abla Kotan, “Bu cinayet planlı bir şekilde oldu çünkü pompalı tüfek sizin yanınızda taşıyabileceğiniz bir şey değil. Soruşturma sürecinden, silahı daha önceden temin ettiği anlaşılıyor. Zaten ifadesinde de indirim almak için anlık bir olaymış gibi gösteriyor. Bunu bir namus cinayeti olarak göstermeye çalışıyor, sanki öyle olduğunda buna hakkı varmış gibi.

Bizim kahrolduğumuz nokta şu; kardeşimi kaybetmemin ötesinde böyle bir kadına bunu nasıl yapabildi. İlk üç gün insanlar kendilerinde nasıl bu hakkı görebiliyorlar diye ağladım. Hazmedemedim hala da hazmedemiyorum.” dedi.

‘HABERLER ÇARPITILIYOR’

Kotan kardeşi hakkında yapılan haberlere de tepki göstererek, “Merve’nin yanındaki kişi erkek arkadaşıymış gibi yazılmış. Oysa ki Ekim T., Merve’nin değil katilin 10 yıllık arkadaşı. Haberlerde kardeşimin bardan çıktığı da yazılmış. O kadar çarpıtmalar var ki. Bu süreçte, ilk başlarda bunlarla karşılaşmak aile olarak bizi çok yıpratıyor” dedi.

“Yargı sürecinde bizim kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var” diyen abla Kotan, “Aile olarak hiçbirimiz iyi değiliz. İnsanların sesimizi duyması bir nebze de olsa iyi hissettiriyor. İnsanların artık sessiz kalmamaları gerekiyor. Bizim verdiğimiz mücadele de sadece Merve için değil, aslında tüm kadınlar için. Sesi duyulmayan o kadar kadın var ki…” ifadelerini kullandı.

AVUKAT: TASARLANMIŞ BİR CİNAYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Kotan ailesinin avukatı Hüseyin Küçük ise, katil zanlısı Gürsoy’un savcılık ifadesinde haksız tahrik indirimi alabilmek adına bir savunma yaptığını belirterek, “Savcılık soruşturması hala devam ediyor. Kriminal raporlar bekleniyor. Ama zaten katili haklı gösterebilecek bir delil yok. İddianamenin hazırlanma süreci 1 ay sürecektir mutlaka. Savcı izinde olduğu için Merve’nin kardeşleri henüz ifade veremedi. İzinden dönmesi bekleniyor. Biz kesinlikle tasarlanmış bir cinayet olduğunu düşünüyoruz. Şahsın şirketinin arabasına silahını koyması, yanında gezdirmesi, o gece hiçbir şey yokken gidip silahı getirmesi planlı olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

EYLEM DÜZENLENECEK

Öte yandan bugün saat 18.00’de Merve Kotan ve öldürülen tüm kadınlar için Aydın Kent Meydanı’nda bir eylem düzenlenecek.

İmza toplama platformu change.org’da da abla Esra Kotan tarafından bir imza kampanyası başlatıldı.