Aynur Doğan, Şivan Perver’in şarkı yasağını bakın nasıl aştı

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 10:14 am - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 10:14 am

Şivan Perver’in ‘Keça Kurdan’ isimli şarkıyı söylemesini yasaklattığı sanatçı Aynur Doğan’ın İstanbul’daki konserinde şarkıyı dinleyiciler söyledi.

Sanatçı Aynur Doğan, dün İstanbul’da Volkswagen Arena’da konser verdi.

Doğan, konser sonunda dinleyicinin ‘Keça Kurdan’ ısrarına sesiz kalmadı. Duvar’da yer alan habere göre, Doğan seyirciye “siz söyleyeceksiniz ama” dedi ve bütün salon Keça Kurdan’da orkestraya eşlik etti.

Şivan Perver istedi Aynur Doğan’ın Keça Kurdan şarkısını söylemesi yasaklandı

NE OLMUŞTU?

Sanatçı Aynur Doğan, ‘Keça Kurdan’ adlı şarkıyı seslendirmesinin yasaklandığını açıklamıştı. Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adına yer vermese de Şivan Perver’in 50’inci sanat yılı için kendisinden bir video istenilen mesajı da sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Doğan şu ifadelere yer vermişti:

““Keça Kurdan” bizim için sadece bir şarkı değil; özgürlüğün, barışın, sevginin, ortaklaşa mücadelenin ve dayanışmanın coşkusu, yan yana çekilen halaylarımızın, dansımızın ortak ritmiydi. Kürt kadınının sesi, farklı kültürlerden kadınların biraraya gelerek oluşturdukları toplumsal bellek, birbirimize duyduğumuz ihtiyacın yeniden hatırlanışı, hafızamızın uyanışıydı belki. Kendimizce daha nice anlamlar yükledik… Bir zamanlar yasaklanmak istendi, denediler ama başaramadılar. Ancak bu defa, aşağıdaki mesajda belirtilen gerekçelerden ötürü Keça Kurdan’ı söylemem yasaklanmıştır. Çok kısa sürede gerçekleşecek bir konser organizasyonuna katılmam için bir davet yapıldı, yoğun programım nedeniyle katılmamın mümkün olamayacağı karşı tarafa iletildi ve ekibimiz alternatif olarak projeye bir video ile katkı sunmayı kendilerine önerdiler. Yoğunluğum sebebiyle geri dönüş yapamadığım bir talebin karşılığında uygulanan bu sansürün nihai değerlendirmesini siz değerli dinleyicilerime bırakıyorum. Gelinen noktada, dinleyicilerime olan saygım bu açıklamayı zaruri kılmıştır. Keça Kurdan artık sizlere emanet!”

Kaynak: TELE1