Aynı yurtta 4 şüpheli ölüm! Akdeniz Üniversitesi’nden açıklama geldi

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 1:09 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2022 Pazar 4:22 pm

Akdeniz Üniversitesi’nde son 2 ay içinde 4 öğrenci şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Üniversiteden yapılan açıklamada, konunun incelenmesi için komisyon kurulduğu ve önleyici tedbirlerin hayata geçirildiği belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi’nde son 2 ayda yaşanan şüpheli ölümler üzerine rektörlük açıklama yaptı. 3 öğrencinin yurt odasında, 1 öğrencinin ise evinde ölü bulunması üzerine rektörlük, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

“GEÇTİĞİMİZ HAFTA KOMİSYON KURULDU”

Rektörlük sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir.”

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi önünde açıklama yaptı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda 40 günde 3 intihar yaşandığını söyleyen Özdağ, “Bu 3 genç aynı yurtta kalıyordu. Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi. Konu araştırılmadı. Bunalıma girdi, intihar etti denilerek geçiştirildi. Bu konunun üzerine gitmek için sayın rektör neyi bekliyor? Kaç öğrencinin ölmesi gerekiyor? Sayın rektör kaçıncı öğrenciniz intihar ettikten sonra bu konunun üzerine gideceksiniz?” dedi.

 

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve yurtta kaldıkları öne sürülen 3 öğrencinin, yurdun penceresinden atlayarak hayatına son verdiği iddia edildi. Şüpheli 3 ölümün ardından yine aynı üniversitenin yurdunda kalan bir diğer öğrenci ise ailesinin evine gittiğinde intihar etti.

İstanbul’da metroda intihar girişimi