Aynı skandal daha önce de yaşanmış

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 11:36 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 11:36 pm

Çankırı’nın AKP’li Eldivan Belediyesi’nde A.A. isimli vatandaşın ilçeden sürülmesine karar verilen ‘sözde mahkemede’ bir vatandaşın daha ilçeden sürüldüğü ortaya çıktı.

Yeniçağ’dan Baran Furkan Gül’ün haberine göre; Makam odasında kurduğu ‘sözde mahkeme’ ile sosyal medyada özel görüntüleri yayınlanan vatandaşı ilçeden kovan AKP’li Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı’nın, bir kişiyi daha aynı şekilde ilçeden sürüldüğü ortaya çıktı.

A.A. isimli vatandaşın kovulmasının hemen ardından aynı gün Mehmet Caner isimli vatandaşın da ‘sözde mahkeme’ ile ilçeden kovulduğu görüntülere Yeniçağ ulaştı.

“BAŞKAN SENİ ÇAĞIRIYOR”

Çankırı Merkez’de esnaflık yapan ve hurda toplamak amacıyla Eldivan’a gelen Mustafa Caner, belediyede görevli zabıta tarafından ‘başkan seni çağırıyor’ denilerek belediyeye çağırıldı.

“RAHATSIZLIKLA KARŞILANIYOR”

Belediye binasına gelmesinin ardından başkanın makamına alınan ve kalabalığın ortasına oturtulan Caner’e, AKP’li Başkan Mustafa Lafcı tarafından “Sokak arasında anons yapman, ‘hurdacı’ diye bağırman, özellikle belli noktalara gitmen vatandaşımız tarafından rahatsızlıkla karşılanıyor” denildi.

TEHDİT EDİLDİ

Konuşmasının devamında Lafcı, Caner’in ilçeye gelmesi durumunda üstü kapalı tehditte bulunarak şunları söyledi:

“Biz Eldivan olarak bundan sonra senin Eldivan’a gelmeni istemiyoruz. Sen ‘gelmeye devam edeceğim’ dersen ondan sonraki süreçte ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bundan da emin olabilirsin.”

AKP’li Başkan Lafcı’ya “Pekin Başkanım. Suçum neymiş bileyim. Bir hatam varsa tamam. Ne hatam varsa bileyim, ne gerekirse yaparım” diyen Caner’e Başkan Lafcı, “Vatandaş rahatsız oluyor” yanıtını verdi.

“KAHVEDE DE OTURMAYACAKSIN”

Mehmet Caner konuşmanın devamında, hoparlörle bağırmadığını, kahvede oturduğunu belirterek, “Bende esnaflık yapıyorum, bende vergi veriyorum” dedi.

AKP’li Lafcı ise “Sadece hoparlörle bağırman değil, kahvede de oturmayacaksın. Bu vatandaş senin Eldivan’a gelmeni istemiyor. Senin verdiğin vergi bize gelmiyor. Ona gelirsek sen suçlu çıkarsın. Onu hiç konuşmayalım. Senden rahatsız olan bayanlarımız var. Daha da başka bir şey demiyorum.” yanıtını verdi.

YENİÇAĞ KOVULAN HURDACI’YA ULAŞTI

Yaşanan olayın ardından Yeniçağ’a konuşan Mehmet Caner, olay günü belediyede görevli zabıta tarafından aranılarak belediyeye çağrıldığını anlattı.

Kendisine haksızlık yapıldığını belirten Caner, şunları söyledi:

“Zabıta, beni arayarak ‘başkan seni çağırıyor’ dedi. Belediyeye gidince makam odasına alındım. Böyle bir durumdan haberim yoktu.

‘İLÇEYE GİRMEM YASAK’

Bir süredir benimle uğraşıyorlardı. Polis ayrı, zabıta ayrı ceza kesiyordu. Cezaları ödedim. Şuanda ilçeye gidemiyorum. Gitmem yasak.”