‘Aynı gemideyiz’ diyen Erdoğan’a yanıt: Parasını dövize yatırdığı günleri ne çabuk unuttu

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 7:47 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 9:17 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ‘yeni ekonomi’ politikasının enflasyon ve işsizliğin üstesinden geldiğini iddia ederken ‘geminin su aldığını” söyledi. Gemi batarsa boğulacağız diyen Erdoğan’a ise ekonomistlerden yanıt geldi.

Kabine toplantısından sonra konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye övgüler yağdırdı. Erdoğan, enflasyonun ‘nominal’ olduğunu söylerken ‘genel etkiye’ bakılması gerektiğini ifade etti. Türk lirasının yatırım aracı olarak kullanılmasını isteyen Erdoğan, kredilerin çekilerek  döviz ve altın alınmasına tepki gösterdi.

“Hepimiz Türkiye gemisi içindeyiz” diyen Erdoğan,  ‘Ekonomi üzerinden’ açılan deliklerden su alıp batarsa herkesin ‘boğulacağını’ söyledi.

Dövize karşı çağrı yapan Erdoğan’a ekonomistlerden yanıt geldi. Ekonomist ve gazeteci Emin Çapa, Erdoğan’ın 2006’daki mal varlığı beyanını hatırlattı. Dövizin bir yatırım aracı olarak kullanılmamasını isteyen Erdoğan’ın hesabından 120 bin dolar olduğu görüldü.

“SEN GİDERSİN ÜLKE KURTULUR GEMİ BATMAZ”

Ekonomist Mustafa Sönmez de Erdoğan’ın ‘gemi’ açıklamasına tepki göstererek şunları dile getirdi:

“Ne o acemi kaptan? Bocalama halindesin:))
bu ülke ne fırtınalar, ne beceriksiz kaptanlar gördü. Sen gidersin ülke kurtulur, gemi batmaz.
İşin ehli gelir maviliklere süreriz,
az kaldı.

Erdoğan’a gelen diğer tepkiler ise şöyle:

‘SÜRTÜKLER DE AYNI GEMİDE Mİ?’

Erdoğan’ın sözlerine bir tepki de Gazeteci Nevşin Mengü’den geldi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Nevşin Mengü, “Sürtükler de aynı gemide mi?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ‘Aç falan yok’ sözlerine tepki yağdı