Aynı apartmana iki farklı hasar

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 10:10 am - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 10:10 am

Hatay’ın Defne ilçesindeki bir binada yapılan hasar tespit çalışmasında üst kat için ağır hasarlı kararı verilirken, bir alt kat için ise az hasarlı raporu verildi. Apartmanda yaşayan bir vatandaş, “Gördüğümüz şeye şaşırdık” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından binlerce yapı yıkılırken, ayakta kalan binalara ilişkin hasar tespit çalışmaları sürüyor.
Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre, Hatay’ın Defne ilçesinde deprem sırasında hasar gören bir binada hasar tespit çalışması yapıldı. Çalışmanın ardından aynı binadaki bir daire için ‘az hasarlı’ kararı verilirken, diğer daireye için ise ‘ağır hasarlı’ kararı verildi.

Söz konusu apartmanda yaşayan ve dairesi için ‘az hasarlı’ kararı verilen Gülay Mübarek şunları söyledi:

“GÖRDÜĞÜMÜZ ŞEYE ŞAŞIRDIK”

“Oturduğum 5 katlı bina hasar almıştı. Bu hasar meydana gelen ikinci depremde daha da arttı. Depremden sonra hasar tespit çalışması için gelen ekipler tespit sonuçlarını e-devletten görebileceğimizi söyledi. Tespit çalışmalarından günler sonra e-devletimize gördüğümüz şeye şaşırdık. ”

“ARKA CEPHESİ YOK”

“Aynı apartman için, benim tespit raporumda ‘az hasarlı’ denilirken, başka bir komşumum e-devletinde ise ‘ağır hasarlı’ olduğu görülüyor. Bende yer alan bilgiye göre, güçlendirme yapılıp binada oturulabilir, diğer komşudaki bilgiye göre ise binanın yıkılması gerekiyor. Benim dışımdaki başka bir komşuma da ‘az hasarlı’ denilmiş. Oysa, oturduğumuz binanın çatısı, balkonları ve arka cephesi yok.”

Kılıçdaroğlu’ndan deprem bölgesinde hasar tespit çalışması yapan görevlilere çağrı

10 ilde okullar hasar tespit raporlarını alınca eğitime açılacak! LGS tarihi de beklemede