AYM’nin kararının tanınmaması ne anlama geliyor? – TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 10:10 am - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 10:14 am

Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının konukları, eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, eski TÜİK Başkanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık oldu.

HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, AKP iktidarının ülkeyi diktatöryel bir rejime sürüklerken, Anayasa Mahkemesi’nin ardından meclisi de devre dışı bırakacağının altını çizdi. Temelli, “Bu iktidar şimdi Anayasa Mahkemesi’nden kurtulmak istiyor. Kurtulduğunda da meclisten de kurtulmak isteyecek. Bu iktidarın kafasındaki şablon diktatörlüktür, ülkeyi sürüklediği yer budur. Otoriter rejim tabanı konsolide edemedikçe şiddet yoluyla bütün demokratik yapıları yok etmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Aydemir: İşsizliği azaltmak için yıllık olarak 5.5 büyümemiz gerekiyor, bu büyümeyi sağladığımız zaman işsizliği sabit tutabiliriz
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir, işsizliği azaltmak için gereken büyüme koşullarını açıkladı. Aydemir, son üç yıllık oranların bu oranlara göre çok düşük seviyede olduğunu aktardı.

Aydemir: Benim zamanımda verilere herhangi bir müdahale olmadı, bir tane dahi asaleten atanmış görevlisi olmayan TÜİK’te bu bağımsızlık olabilir mi?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir, TÜİK’te başkanlık görevini yürüttüğü dönemde verilere herhangi bir müdahale olmadığını ve yöneticilerin de halkla eş zamanlı olarak bu verileri öğrendiğini aktardı. Aydemir, “Kanundan gelen bağımsızlığı kullanıyorduk ve kendi işimizi yapmakta çok rahattık. Şimdi, bir tane dahi asaleten atanmış görevlisi olmayan TÜİK’te bu bağımsızlık olabilir mi, objektif bir şekilde davranabilirler mi, kanunun getirdiği bağımsızlığı kullanabilirler mi? Benim cevabım hayır” ifadelerini kullandı.