AYM’den peş peşe Erdoğan’ın yetkilerini iptal kararları! Prof. Dr. Kaboğlu Söz Bizde’de değerlendirecek

Yayın tarihi: 4 Haziran 2024 Salı 7:19 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2024 Salı 7:29 pm

AYM, AKP’li Erdoğan’ın önce üniversitelere kararname ile rektör atama yetkisini, ardından da Merkez Bankası Başkanı’nı görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini iptal etti. TELE1’de ekranlara gelen Söz Bizde programına katılacak olan Prof. Dr. Kaboğlu, AYM’nin verdiği bu kararın önümüzdeki dönem Erdoğan’ın hangi yetkilerini kısıtlayacağını da açıklayacak. Söz Bizde 21.00’de TELE1’de ekranlara gelecek.

Anayasa Mahkemesi (AYM), AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanını görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini iptal etti.

AYM Meclis’ten yetki alınmadan yapılan bu düzenlemenin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

AYM, üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına imkan sağlayan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve ilgili yasa hükmünü de iptal etmişti.

TELE1’de yayınlanan Burçin Atılgan’ın sunduğu Söz Bizde programına katılan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, AYM’nin verdiği bu kararın önümüzdeki dönem Erdoğan’ın hangi yetkilerini kısıtlayacağını da açıklayacak.

Programa katılan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Birgün Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, Siyaset Bilimci Sezin Öney, Hukukçu Salim Şen, kayyum kararının hukuki mi siyasi mi olduğunu yorumlayacak.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ