AYM’den infaz yasası kararı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2020 Perşembe 1:58 pm - Güncelleme: 25 Haziran 2020 Perşembe 5:31 pm

CHP’nin Af Yasasındaki bazı hükümlerin iptali istemiyle yaptığı başvuru üzerinde ilk incelemesini tamamlayan Anayasa Mahkemesi başvuruyu esastan inceleme kararı aldı. AYM, HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi kararının iptali başvurusunu da reddetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kamuoyunda “Af Yasası” olarak bilinen ve aralarında organize suç liderlerinin de olduğu 40 bin kişinin cezaevinden çıkmasını sağlayan İnfaz Kanunu’ndaki düzenlemelerin iptali için ikinci kez Anayasa Mahkemesi’ne gitmişti. CHP yaptığı başvuruda, infaz düzenlemesindeki yasal düzenleme için önce şekil yönünden sonra da esasa ilişkin başvurmuştu.

CHP’nin başvurusu kabul edildi! AYM’den infaz yasası kararı…

Anayasa Mahkemesi (AYM) CHP’nin Af Yasası’ndaki bazı hükümlerin iptali istemiyle yaptığı başvuru üzerinde ilk incelemesini tamamladı ve başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.

VEKİLLİKLERİN DÜŞÜRÜLMESİ KARARININ İTİRAZINA RET

Halkların Demokratik Partisi de, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülme kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. HDP başvuru gerekçesinde vekilliklerin düşürülmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtmişti.

AYM, iki milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesine yönelik itirazı da reddetti.

HDP’den AYM’ye Leyla Güven ve Musa Farisoğulları başvurusu

’57’nci ATAK helikopteri teslim edildi’

Eyfel Kulesi bugün ziyaretçilere açılıyor