AYM’de çoğunluğu bulurlarsa Yıldırım’a görevden el çektirirler

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 8:26 am - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 8:48 am

Sözcü gazetesi yazarı İsmal Saymaz, “Işıklar yanıyor” paylaşımını yapan Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ı köşesini taşıdı. Saymaz, “AYM’den İçişleri Bakanlığı’na, her kurumun ışıklarını yandırdığı şu günlerde, “ışıl ışıl bir karanlıkta” ilerlediğimiz aşikar…” ifadesinde bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı İsmal Saymaz, Yerel mahkemenin Enis Berberoğlu hakkında AYM’nin verdiği ‘yeniden yargılama’ kararını tanımaması sonrası, yüksek mahkemenin fotoğrafını “Işıklar yanıyor’ mesajıyla paylaşan üye Engin Yıldırım’ı kaleme aldı.

“Işıklar yanıyor” paylaşımını yapan AYM üyesi Yıldırım özür diledi

İŞTE SAYMAZ’IN YAZISI

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, “Işıklar yanıyor” şeklindeki tweeti atmasaydı, siyasi iklime bakarak karar veren yargı erkinin her geçen gün iktidarın hukuk bürosuna dönüştüğünü konuşacaktık belki de. Yıldırım’ın darbe göndermesi diye yorumlanan sorumsuz paylaşımı, hukukta yaratılan onarılmaz hasarın ele alınmasını imkansızlaştırdı ve belirsiz bir geleceğe öteledi.

Ahmet Hakan’dan AYM Üyesi Engin Yıldırım’a: Palyaçoluk

ERSAN ŞEN’İN ÖNERİSİ

Prof. Dr. Ersan Şen’e göre İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına ya savcılık ya da Berberoğlu itirazda bulunmalı.

Karar üç günde düzeltilmezse evrak İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne gider. Mahkeme kabul ya da ret yönünde görüş bildirir.

Ret halinde kanun yolları tükendiği için yeniden AYM’ye başvurulmalı.

Şen, AYM üyesi Engin Yıldırım’ın iyi niyetli olmadığını ifade ediyor.

Yıldırım hakkında AYM’de disiplin soruşturması yapılabileceğini, 3’te 2 oyla görevden el çektirilebileceğini vurguluyor.

Bu kavga nasıl biter; şimdilik tahmin etmek güç.

Ancak AYM’den İçişleri Bakanlığı’na, her kurumun ışıklarını yandırdığı şu günlerde, “ışıl ışıl bir karanlıkta” ilerlediğimiz aşikar…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Necdet Sezer Ankara’daki ışıkların neden açık olduğunu açıkladı