‘AYM ‘ışık’ polemiğini sürdürmek istemiyor’

Yayın tarihi: 14 Ekim 2020 Çarşamba 11:26 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2020 Perşembe 12:48 am

Habertürk’te yayınlanan programa katılan Habertürk yazarı Kemal Öztürk ve Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımına ilişkin konuştu. Öztürk ve Zeyrek, Yıldırım’ın istifasının beklenmediğini belirtti.

Veysi Ateş’in sunduğu Türkiye Nabzı programının gündemi Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ paylaşımının ardından başlayan polemikti. Programa katılan Habertürk yazarı Kemal Öztürk ve Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’de konuya ilişkin kulis bilgilerini paylaştı.

“AÇIKLAMANIN HATALI OLDUĞUNU KABUL EDİYOR”

Yıldırım’la konuştuğunu belirten Öztürk, “Yıldırım da, açıklamanın hatalı olduğunu ve maksadını aştığını kabul ediyor.” dedi.

Öte yandan Öztürk, Yıldırım’ın istifa etmeyi düşünmediğini ifade ederken AYM’nin de polemiği sürdürmek istemediğini de belirtti.

“İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek de Yıldırım’ın istifasının beklenmediğini söylerken görevden çektirilemeyeceğini de belirtti.

AYM üyelerinin Yıldırım’a telkinleri olduğunu söyleyen Zeyrek, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tartışmayı büyütmemesinin AYM’nin elini rahatlattığını belirtti.

Öte yandan Zeyrek, AYM’nin Yıldırım’a yönelik ‘istifa et’ baskısı olmadığını söyledi.