Aylardır tedavi gören Emin Çölaşan’dan ilk fotoğraf

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 2:45 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 2:45 pm

Sağlık sorunları nedeniyle 4 aydır Sözcü’deki yazılarına ara veren gazeteci Emin Çölaşan‘dan ilk fotoğraf geldi. Sözcü gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk’e konuşan Çölaşan yerel seçimler sonrası Türkiye’nin gündemini yorumladı.

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, 6 Ocak 2024’ten beri sağlık sorunları nedeniyle yazılarına ara vermişti. Çölaşan’ın bel omurundan bir rahatsızlık geçirdiğini belirtilmişti. Çölaşan 4 ay sonra Sözcü gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etti. Gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Çölaşan yerel seçimler sonrası oluşan siyasi gündemi “Seçim sonrası siyasetin ipleri artık AKP’nin elinde değil. CHP buna göre hareket etmeli. Özel, Erdoğan görüşmesi olumludur” ifadeleriyle değerlendirdi.

Emin Çölaşan’ın kürek kemiği kırıldı!

Çölaşan’ın ziyareti için Saygı Öztürk şu ifadeleri kullandı:

“Önceki gün “Gazeteyi özledim, geleceğim” dedi. Gerçekten geldi. Evine kurduğumuz bilgisayarını da getirmişti. Artık yavaş yavaş gazeteye gelmeyi planlıyor. Belinden rahatsızdı. Kasları zayıfladığı için yürümekte zorluk çekiyor. Şu anda haftada üç gün fizik tedaviye gidiyor. Giderek iyileşmeye başladığının farkında. Hareketleri aksatmıyor. Hemşire Güler Akıncı, hareketsiz kalmasına asla izin vermiyor.”

Sağlık sorunları nedeniyle 4 aydır Sözcü’deki yazılarına ara veren gazeteci Emin Çölaşan’dan ilk fotoğraf geldi.

“GAZETENİN HAVASINI ÖZLEMİŞTİ”

“Odasını, gazetenin havasını özlemişti. Eski model cep telefonunu masasına koydu. Sigarasını, çakmağını çıkardı. Belki 40 yıldır binlerce sigarasını söndürdüğü kül tablasını önüne çekti. Üzerinde fotoğrafı olan kupasına suyunu Dilek Hanım doldurmuştu. “Döne Hanım kahve” dediğinde, “Senin kahveni özledim” diye ekledi. Gazetemizin havası ayrıdır. Hemen her gün de konuşsak biz de Emin abiyi özlemiştik. Emin abiyi en çok duygulandıran olaylar gazetemiz sahibi Burak Akbay’ın, Genel yayın Yönetmenimiz Metin Yılmaz’ın, Genel Müdürümüz Asım Akgül’ün ve diğer arkadaşlarımızın her zaman olduğu gibi bu süreçte de yakın ilgileriydi.

‘Vay be… Neredeyse 5 aydır bürodan uzaktayım’ dedi. Duygu yüklüydü. ‘Abi sen yazmadığın zaman bak neler oldu neler’ dedim”

“İPLER ARTIK CHP’NİN ELİNDE”

Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Çölaşan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinin olumlu olduğunu belirtti.

Çölaşan, yerel seçimler sonrası oluşan tablo için ise “Yerel seçimler sonrasında siyasetin ipleri artık AKP’nin elinde değildir. CHP’nin eline geçmiş durumdadır. Birinci parti olmuştur, sorumluluğu artmıştır. Buna uygun hareket etmek durumundadır” değerlendirmesini yaptı.

“ANAYASAYI ÇİĞNİYORLAR”

Anayasa değişikliği tartışmaları için de konuşan Çölaşan, “Bugünkü anayasayı beğenmiyorlar. Ama sürekli anayasaya saygısızlık edip paspas gibi çiğniyorlar” ifadelerini kullandı.

“AKŞENER’İN BIRAKMASI İYİ OLDU”

Çölaşan, İYİ Parti’deki Genel Başkan değişimini ise, “Meral Akşener’in siyaseti bıraktığını açıklaması iyi oldu. Çünkü görevinde neredeyse 180 derece çark etti” diye yorumladı.

“KÜÇÜK ORTAK NE YAPACAĞINI BİLMİYOR”

“MHP’nin, özellikle de Devlet Bahçeli’nin durumuna iyi bakmak gerekir” diyen Çölaşan, “Karşımızda, ne yapacağını bilmeyen ya da şaşırmış olan bir küçük ortak var. Bu ortak, Devlet Bahçeli’nin kişiliğinde dün ak dediğine, bugün hiç şaşırmadan kara deyip AKP iktidarını, yerine daha sağlam bir biçimde yerleştirmek için çaba harcamaktadır” değerlendirmesini yaptı.

Yazının tamamı için tıklayın.

Kaynak: TELE1