Ayla Savar 500’e yakın kedi ve köpeği besliyor

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 11:56 am - Güncelleme: 18 Ocak 2022 Salı 11:56 am

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Ayla Sayar, 2 bin metrekarelik arazide 500’e yakın kedi ve köpeği besliyor. Saylar, hayvanları çok sevdiğini ama artık bakmaya zorlandığını söyledi.

Seydişehir’de 2 çocuk annesi olan Ayla Sayar, 5 yıl önce kaza sonrası bacakları kırılan 2 engelli köpeği evine alıp sahiplendi. Gün geçtikçe bakıma muhtaç sokak hayvanlarını da evine alarak bakımlarını üstlendi. Zaman geçtikçe sonra sayıları artan sokak hayvanları için Seydişehir Belediyesi’nden yardım isteyen Ayla Sayar’a 2 bin metrekarelik bir arazi tahsis edildi. Sayar, buradaki barınakta 500’e yakın köpek ve kediyi beslemeye çalışıyor.

“BURADAKİ HAYVANLARIN HEPSİ BENİM İÇİN BİR EVLAT”

Baktığı hayvanlara artık yetemediğini söyleyen Ayla Sayar, şöyle konuştu:

“Buradaki sokak hayvanlarının hepsine annelik yapıyorum. Kendi evlatlarımdan ayırt etmiyorum. Hepsi benim çocuğum sayılır. Engelli 2 tane köpeğin bakımını üstlenmiştim. Onların tedavilerini yaptırdım. Onlar için bahçe kiraladım. Bir, iki derken sokak hayvanları bahçede çoğaldılar. Sonra çok ses çıkardıkları için şikayet oldu. Seydişehir Belediyesi de bana bu yeri verdi. Hayvanları buraya taşıdım, burada da çoğaldılar. 50- 60 havyan varken şimdi 500’e yakın hayvan var. Artık zorlanmaya başladım. Tek başıma bu kadar hayvana yetememeye başladım. Belediyemiz mama ve su desteğinde bulunuyor; ama yetersiz kaldıkları zamanlar da oluyor. Ben bu hayvanlara baktığım için çok mutluyum. Burası benim için bir cennet gibi. Buradaki hayvanların hepsi benim için ayrı ayrı evlat. Hastalanan olunca evime götürüp bakıyorum.”

Köpeği ezip yoluna devam etti!