Aykut Küçükkaya Cumhuriyet gazetesinden istifa etti!

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 2:20 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 2:34 pm

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alınarak, yayın baş danışmanlığına atanan Aykut Küçükkaya görevinden istifa etti. Küçükkaya Cumhuriyet’te işten çıkartılan 8 gazetecinin işten çıkartılmasına karşı çıkmıştı.

Twitter hesabından Cumhuriyet Vakfı’nın kararıyla ilgili tweet atan Küçükkaya, “Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun kararı saat 20.40’da yazılı olarak bildirildi… Cuma günü saat 14.00’te yazı işlerinde tüm Cumhuriyet emekçilerine kararımı açıklayacağım…” dedi.

Küçükkaya, Cumhuriyet Gazetesi’ndeki görevinden istifa etti. Gazete yazarı Orhan Bursalı da yayın kurulundan ayrıldı.

28 yıllık gazetem Cumhuriyet’e, “VEDA” zamanı. İşten atılan 8 arkadaşımla ilgili karardan geri dönülmediği için gazetemden ve 3 buçuk yıldır büyük bir onurla yürüttüğüm genel yayın yönetmenliğinden istifa ediyorum. Cumhuriyetçiler hepinizi çok seviyorum. Sen çok yaşa Cumhuriyet.

Küçükkaya’nın istifasının ardından Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu tarafından vekaleten Genel Yayın Yönetmenliği görevine atanan Serkan Ozan’da gazeteden istifa ettiğini açıkladı. Ozan bu görevi kabul etmem mümkün değildir diyerek şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyet genel yayın yönetmeninden habersiz olarak işten atılan 8 arkadaşımızla ilgili kararın iptal edilmesini talep etmiştik. Bu haklı isteğin yanıtı 20 yıldan uzun süredir birlikte çalıştığım dostum Aykut Küçükkaya’nın genel yayın yönetmenliği görevinden alınması oldu.
Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu’nun böyle bir gerekçeyle görevden aldığı yayın yönetmeninin yerine vekaleten bile olsa beni düşünmüş olması, Küçükkaya’nın görevden alınış biçimi kadar yaralayıcı olmuştur. 8 arkadaşımızın işe iadesi konusunda ise herhangi bir adım atılmamaktadır.
Durum böyleyken, tarafıma bildirilen görevlendirmeyi kabul etmem ne vicdani, ne ilkeli ne de onurlu bir duruş olacaktır. Cumhuriyet emekçilerine karşı takınılan tavır nedeniyle bir yayın koordinatörlüğü görevinden de bugün itibarıyla istifa ediyorum”