Aykut Kocaman’dan şike davasına ilişkin flaş açıklama

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 10:18 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 10:18 pm

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman “Sözde Şike Davası’na” ilişkin açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe’nin eski oyuncusu ve teknik direktörü Aykut Kocaman, 3 Temmuz süreci hakkında açıklamalarda bulundu ve sert ifadeler kullandı.

Play-Spor’a konuşan Kocaman, “Futbolda bir zulüm dönemi hukuksal olarak sona erdi. Gerçekler ortaya çıktığı için mutluyum. Ancak buruk bir mutluluk. Hak kaybı, hayal kırıklıkları, üzüntüler var. Telafisi zor kayıplar hepsi.” dedi.

‘Futbolda şike kumpası’ davasında rekor cezalar

Kocaman’ın açıklamaları şöyle:

“Türk futbolunu temizlemek amacıyla başlatıldığı iddia edilen ama tamamen Fenerbahçe’ye yönelik olarak planlanan bir operasyondu. Şampiyonluğu sahada, bileğimizin hakkıyla kazanan bir takım olarak ilk günden itibaren bunu söyledik. Sürecin bugünkü noktaya gelmesi kaçınılmazdı, çünkü baştan yanlıştı.

Gerçekler ortaya çıktığı için mutluyum ama bu buruk bir mutluluk. Çok hak kaybı var, hayal kırıklıkları var, üzüntüler var. Telafisi zor kayıplar bunlar. Futbolun tüm paydaşlarna ciddi zararlar veren bir süreçti. Bu süreçten kazançlı çıktığı zannedenlerin de aslında kaybettiği, herkese zarar veren bir dönem yaşandı.

Bunun olumsuz sonuçlarını her yeni sezonda gördük bundan sonra da görmeye devam edeceğiz. Binlerce taraftarımızın Topuk Yaylası’na geldiği gün hepimiz çok duygulandık. Özel dakikalar yaşadık. Fenerbahçe taraftarı tarihi bir direnişe imza attı.

Gelinen noktada haklı olduğumuz kanıtlandı ama bu süreç Fenerbahçe’ye ve Türk futboluna geri dönülmesi zor bir hasar verdi. Umarım bu kararla birlikte her şey daha güzel olur. Dava sürecinde emeği geçenlere de teşekkürler. Bu süreçten kazançlı çıktığı sananların da aslında kaybettiği, totalde herkese zarar veren bir dönem yaşandı.”