Aykut Kocaman: Ali Koç’un yaptıkları çok ağırıma gidiyor

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 3:49 pm - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 3:59 pm

Bir TV programında konuşan Aykut Kocaman, Ali Koç ve Alex de Souza ile 3 Temmuz’a ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe ve Başakşehir’in eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe döneminde Alex de Souza ile yaşadıklarını ve 3 Temmuz sürecini anlattı.

56 yaşındaki teknik direktör, “Ne Valbuena ne Alex ne de başka bir oyuncuyla ilgili bireysel olarak duygularımın getirdiği olumsuzlukla hareket etme tarafım hiç olmadı. Sportif tarafta çok net rakamlar ortada. Ben, rakamlara ve gözleme inanıyorum. Alex ile ilgili ben bir şeyler söylesem de bu yaygın bir çete tarafından organize algı benimle ilgili yine yapılacak. Alex, en fazla benim zamanımda oynamış, ortalama en çok gol sayısı, maç sayısı benim dönemimde olmuş. Art niyetli olsam bunlar nasıl olacak?” dedi.

‘ALEX DE AYNI ŞEYLERİ YAŞAYACAK’

Kocaman, özetle şöyle konuştu:

“Ben kendi halinde yaşayan bir adamım, cevap vermek istemiyorum ama laf lafı açtı. Valbuena transferini ben istedim. Dağılma döneminde takıma en büyük faydayı sağlayan Valbuena oldu. Ama antrenörlerin istediği uyumlu takımdır, o da bir parçası haline geldi. Bizim işimiz, oyuncularımızdan ve takımımızdan en yüksek verimi alacak uyumu yaratmak. Bazen Alex olur, bazen olmaz. Şimdi antrenörlük yapıyor, o da aynı şeyleri yaşayacak. Valbuena da bu tarafa geçince yaşayacak.

‘ALGI YARATAN ORGANİZE BİR ÇETE VAR’

Fenerbahçe gibi milyonları ilgilendiren bir kulübün teknik direktörlüğü görevi verildiğinde milyonlarca insanı mutlu edecek takımı yaratmak için çaba göstermek gerekir. Bu arada ne Aykut’un kaprisleriyle ne de bir başkasının davranışlarıyla uğraşacak bir hal yok. Özellikle 2011’den sonra sürekli, her olaydan sonra algı yaratan organize bir çete var. Hiç umurumda değilsiniz. Medya kısmını zaten yok hükmünde sayıyorum. Bu güruha, Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin bazı kesimlerinin mağlup oluyor olması, çok acı bir şey.

‘ALEX’İN KULLANILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Alex’in bu organize durum tarafından biraz kullanıldığını düşünüyorum. Fenerbahçe’nin ana sorunu; Fenerbahçe’yi oluşturan dinamiklerin birbirine karşı olması. Alex ile Aykut Kocaman’ı karşı karşıya getirmenin, Fenerbahçe’ye nasıl bir katkısı olabilir?

‘ALİ KOÇ’UN YAPTIKLARI ÇOK AĞRIMA GİDİYOR’

Ben ayrıldıktan sonra Ali Koç’un benimle ilgili yaptığı şeyler, çok ağrına gidiyor insanın. Ben, kendi halinde yaşayan bir insanım. Beni, herhangi birisiyle çarpıştırmanın bir anlamı yok. Bunu yapanlara Fenerbahçe’nin dinamiklerinin dikkat etmesi gerekiyor.

‘DARBE YAPTIKLARI CAMİAYA HEM KUPA HEM LİGİ VERİRLER MİYDİ?’

Meslek yaşamımızdaki, en karanlık gün 3 Temmuz’du. Taraftarımız o sezon yaşananlara, maçlardaki mücadeleye, samimiyetimize inanmasa zaten bize destek olmazdı. Biz davamıza sahip çıktık. Otobüsün kurşunlanması da 3 Temmuz sürecinin bir basamağıdır. 12 Mayıs’ta bizim şampiyon yapılma ihtimalimiz yüzde kaçtı? O kadar darbe vurdukları bir camianın hem kupayı, hem ligi kazanmasına izin verirler miydi sanıyorsunuz?”