Erzurumspor oyuncusu Aykut Demir ‘Savaşa Hayır’ tişörtü giymeyi reddetti

Yayın tarihi: 28 Şubat 2022 Pazartesi 8:15 am - Güncelleme: 28 Şubat 2022 Pazartesi 6:14 pm

Erzurumspor’un kaptanı Aykut Demir Ankaragücü mücadelesi öncesi tüm takımın giydiği ”savaşa hayır” yazılı tişörtü giymedi. Sosyal medyada gündem olan Demir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

TFF 1. Lig’de Erzurumspor ile lider Ankaragücü arasında oynanan maç öncesi seremonideki bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyonun ardından tüm dünyada ve özellikle spor müsabakalarında savaşa karşı gösterilen tepkilere Erzurumspor da destek verdi.

Maç öncesi tüm takımın seremoniye ‘Savaş’a hayır (No War)’ tişörtleriyle çıktığı Erzurumspor’da takım kaptanı Aykut Demir bu mesajı veren tişörtü giymemeyi tercih etti. Savaşa karşı tüm takımın giydiği tişörtün bir tek Aykut Demir’in üzerinde olmaması sosyal medyada da gündem oldu.

‘ORTADOĞU’DA HER GÜN BİNLERCE İNSAN ÖLÜYOR’

Futbol Anadolu’nun haberine göre Aykut Demir, konuyla ilgili şunları söyledi: “Ortadoğu coğrafyasında her gün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum.”

Daha önce Trabzonspor’da forma giydiği dönemde İsmailağa cemaatine mensup kişilerle fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan, cübbe, sarık ve şalvar giyip poz veren Aykut Demir, önceki yıllarda meskun mahalde silahla ateş açma, doktor dövme gibi olaylarla gündeme gelmişti.

Kiev kuşatıldı! İşte dakika dakika tüm gelişmeler

GELİNSİZ DÜĞÜN YAPTI

Aykut Demir, 30 Aralık 2016’daki düğün merasiminde salona mehteran takımı eşliğinde ve tek başına girdiği görüntülerle gündem olmuştu. Salonda üç hilalli yeşil bayrak ile kelime-i tevhid bayrağı dikkat çekmişti. Demir, tek başına geldiği salonda yine tahta tek başına oturmuştu. Düğünde ilahiler de okunmuştu. Medyaya yansıyan fotoğraflarda gelinin olmaması dikkat çekmişti.

MİLLİ TAKIMDA OYNADI

1988 yılında Hollanda’da dünyaya gelen ve futbola bu ülkede başlayan Aykut Demir, 2009 yılında 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Gençlerbirliği’ne geldi. Burada 4 yıl oynadıktan sonra 2.9 milyon Euro’ya transfer edilen Aykut, U17’lerden itibaren bütün Türk Milli takımlarında forma giydi. Geçmişte, Gençlerbirliği ve Trabzonspor formaları da giymiş olan Aykut Demir, silah merakıyla biliniyor.