Ayı, kış uykusuna yatmak için bir ailenin evine girdi

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 1:55 am - Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba 1:55 am

Colorado’da Nederland kasabasında yaşayan bir aile, evinin altında kış uykusuna yatmak için hazırlanan ayıyla karşılaştı. Aile, ayıları görmeye alışık olduklarını ancak hiç evlerinde ağırlamadıklarını söyledi.

ABD’nin Colorado eyaletindeki Nederland kasabasında yaşayan bir aile, evinin altında kış uykusuna yatmak için hazırlanan ayıyla karşılaştı.

KDVR’nin haberine göre Michael ve Judith Payne çifti, ayının kış uykusu için evlerinin altında hazırlık yaptığını aktardı. Judith Payne, ayıyla karşılaştıktan sonra evdeki köpeklerinin havlamasıyla hayvanın korkup kaçtığını ve evin dört- beş metre aşağısında inşa ettiği bodruma gittiğini söyledi.

Ayının kışa hazırlık için açtığı deliğin oldukça yeni olduğunu söyleyen çift, ayının güvenli bir şekilde evden çıkması için Colorado Parklar ve Vahşi Yaşam yetkilisi Sam Peterson ile temasa geçtiklerini aktardı. Ayının evden uzaklaşması için amonyak kokusu kullanan Peterson sayesinde ayı, daha fazla kokuya dayanamayarak evden uzaklaştı.

Çift, davetsiz misafirlerinin beklenenden daha erken ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Ayılarla birlikte yaşadıklarını ve bu tarz olayları başkalarından da duyduklarını belirtti.

Michael Payne, “Gerçekten onların yaşam alanlarını gasp ediyoruz. Biz onların misafirleriyiz” ifadelerini kullandı.