Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan üç emniyet müdürüne yurt dışına çıkış yasağı!

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 1:39 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 3:09 pm

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan üç emniyet müdürü hakkında adli soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında üç emniyet müdürü hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince devam ediliyor.

Suç örgütüne yönelik iddialarda adı geçen ve görevden uzaklaştırılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan ile gizli tanık Serdar Sertçelik’in ”Ufuk komiser” adıyla açıkladığı personelin evinde dün gece savcılık talimatıyla arama yapıldı.

Evlerinde ara yapılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan’ın hakkında adli soruşturma başlatıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞLARDI

İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs’ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu. Suç örgütüne yönelik iddialarda adı geçen Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştı.

Yaşananların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar başlığı altındaki ‘Suç için anlaşma’, ‘Göreve ilişkin sırrın açıklanması’, ‘Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘Suçluyu kayırma’ ve “Gizliliğin ihlali’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması! Görevden uzaklaştırılan polislerin evlerine baskın

Kaynak: ANKA