Ayhan Bora Kaplan soruşturması! Görevden uzaklaştırılan polislerin evlerine baskın

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2024 Pazartesi 11:27 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 12:28 am

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan üç polisine evine baskın düzenlendi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan Ankara Emniyeti Organize Şubesi’nden sorumlu İl Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın evlerine baskın düzenlendiğini açıkladı. Aramaların sürdüğünü belirten Saymaz, soruşturmayı Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nin yaptığını yazdı.

T24’ün haberinde ise üç polis müdürüne yönelik ev aramasına neden olan soruşturmanın Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı isyan başlığı altındaki 316. madde hükmü olan “suç için anlaşma”, TCK 258. maddedeki “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, TCK 277. madde hükmündeki “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, TCK 283. Madde hükmündeki “suçluyu kayırma” ve TCK 285. Madde hükmündeki “gizliliğin ihlali” suçlarına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.

Savcılık tarafından dosya için kısıtlama kararı verildiği de ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs’ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Gazeteci Tolga Şardan da, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Ankara Emniyeti’ndeki çalışmaları sırasında iddiaları araştırırken, dosyaya bakan polislerin odalarından çıkmalarını yasakladığını söylemişti.

Üç kişi görevden alınmıştı! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının kilit ismi emniyeti suçladı

Emniyet’te Ayhan Bora Kaplan depremi! Görevden uzaklaştırılan üç isme soruşturma

Poliste Ayhan Bora Kaplan depremi! Emniyet Müdür Yardımcısı ve iki şube müdürü uzaklaştırıldı

 

Kaynak: HABER MERKEZİ