Ayhan Bora Kaplan operasyonunda bir tutuklama daha

Yayın tarihi: 30 Eylül 2023 Cumartesi 4:19 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi 4:19 pm

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik operasyonda firari olarak aranılan bir şüpheli daha yakalandı. Operasyonda tutuklu sayısı 19’a yükseldi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında gözaltına alınan Umutcan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri eş zamanlı operasyonla 28 Eylül’de, firar olarak aranan örgüt üyeleri; Salih Samet Ö. ve Umutcan Y.‘yi yakalayarak gözaltına aldı.

Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tabancalara ait fişekler ve uyuşturucu haplar ele geçirildi. Şüpheli şahısların örgütün kontrolünde bulunan gece kulüplerinde ruhsatsız tabancalarla koruma görevi yaptığı, örgüt lideri ve yöneticilerinin talimatıyla silahlı adli olaylara karıştıkları tespit edildi.

Adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Salih Samet
Ö. adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, Umutcan Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugüne kadar yapılan operasyonlarda; 36 şahıs yakalanırken, toplam 19 şahıs tutuklandı. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.