Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanıktan ‘Bekir Bozdağ’ iddiası

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2024 Cuma 8:52 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 Cuma 10:51 am

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in eski Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’la telefon görüşmeleri iddianameye girdi. Görüşmede, Sertçelik’in eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adını geçirmesi dikkat çekti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Ayhan Bora Kaplan davasındaki ‘Bekir Bozdağ’ detayını yazdı. Saymaz’ın halktv.com.tr’deki yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Ayhan Bora Kaplan’ı soruşturan altı polis ile gizli tanık Serdar Sertçelik ve Sertçelik’in kaçmasına yardım eden 12 kişiye Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
İddianamede Sertçelik ile eski Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın yedi ayrı telefon görüşmesinin dökümüne yer verildi.
Sertçelik, 26 Nisan 2024 tarihli görüşmede, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın adını geçiriyor. Bozdağ’la bağlantılı bir hukuk bürosuna avukatı İ.Y. aracılığıyla 400 bin Euro ödediğini ve davasının bozulduğunu ileri sürüyor.

BOZDAĞ’IN ‘DIŞARIDAN İŞ HALLETTİRDİĞİ’ BÜROSU

Sertçelik, şu iddialarda bulunuyor:

“İ. abi ben firarken, eve geldi. Bozdağ’ı aradı. O zaman Bozdağ, Adalet Bakanı. Bozdağ’ın hukuk bürosu var, dışardan iş hallettirdiği… Bozdağ, meclise çağırdı İ. abiyi. ‘Grup toplantısına gidiyoruz, gel görüşelim’ diye. İ. abi gitti, konuştu. O zaman 400 bin Euro verdim Bozdağ’ın hukuk bürosuna. Dosyamı bozdular.”
Bir diğer kayıtta Sertçelik ve Demircan arasında şu diyaloglar yaşanıyor:
Sertçelik: Müdürüm takipsizlik değil, yeniden yargılama aldık. 30 ay kapalıda (cezaevi) yatacaktım normalde. Beş ay sonra tahliye oldum.
Demircan: İsim ver bakayım, not alıyım. Söylemem lazım.
Sertçelik: İ.Y., Bozdağ’la yanımda konuştu megafondan. Sonra meclise gitti, görüştüler. 400 bin Euro istediler, verdim. Sonra yakalandım. Zaten yakalanmasam olmuyordu. Cezaevine girdim, beşinci ayda tahliye oldum.”
İddianamede, iddialar araştırılmamış.
İftira olup olmadığı üzerinde durulmamış.
Bir gizli tanığın eski Adalet Bakanı Bozdağ hakkındaki şüphe götürür suçlamaları süzgeçten geçirilmeden iddianameye konmuş.

YAKINLARI ‘İFTİRA’ DEDİ

Savcının yapmadığını ben yaptım.
Eski Adalet Bakanı’nın çevresine ulaştım ve iddiaları sordum.
Bozdağ’ın yakınları iftira atıldığını söylüyor.
Bozdağ’ın İ.Y. adlı bir avukatı tanımadığını, hukuk bürosunun bulunmadığını, Sertçelik’le doğrudan ya da dolaylı bir temasının olmadığını vurguluyorlar. Bozdağ’ın gizli tanığa iftira suçundan dava açacağını ifade ediyorlar.
Sertçelik’in iddialarının doğru olduğunu savunmuyorum. Fakat iddianameye konduğuna göre gereği yapılmalı diye düşünüyorum.”

İddialar doğruysa niçin araştırılmıyor?

İftiraysa neden iddianameye konarak, Bozdağ’a kara çalınıyor? Eski Adalet Bakanı’nın itibarını zedelemekten çekinmeyen yargı, sıradan vatandaşın haysiyetini hiç umursar mı?

Bu da Bozdağ’a, eski ve yeni Adalet Bakanlarına ders olsun…”

Ayhan Bora Kaplan’ın 10 bin euroluk Rolex saat aldığı emniyet müdür yardımcısına dava

Kaynak: TELE1