Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasına AKP ve MHP seçmeni bile isyan etti

Yayın tarihi: 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:09 am

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasına AKP, MHP, CHP ve SP seçmenleri de tepki gösterdi. Gözaltını ‘hukuksuzluk’ olarak değerlendiren yurttaşlar, ‘tutuklanması gerekenler bu kenti sömürüp kaçanlardır’ dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014 Kobani eylemlerine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında 19 HDP’li siyasetçiyle birlikte gözaltına alınan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen 4 gündür gözaltında tutuluyor. Partisinin belediyeyi kazanmasının ardından kısa bir süre içerisinde birçok hizmetin altına imza atan Eşbaşkan Bilgen’in gözaltına alınması kentteki farklı partilere oy veren seçmenlerin de tepkisini topladı.

HDP gözaltında zehirlenen Ayhan Bilgen’le görüştü… İşte son durumu

CHP’Lİ ALTINER: KARS İLK KEZ BU KADAR TEMİZ

Yerel seçimde CHP’ye oy verdiğini aktaran Kazım Altınter, “Kars ilk kez bu kadar temiz. Bu insanı neden gözaltına alıyorlar, burada yaşayan insanlara yazık değil mi? Bilgen’i cezaevine atsanız ne kazanırsınız? Öyle bir hale geldik ki artık cezaevlerinde yer kalmadı” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“ÜLKÜCÜYÜM AMA ÇOK ÜZGÜNÜM”

MHP’ye oy verdiğini belirten ve isminin haberde yazılmasını istemeyen bir yurttaş, Bilgen’in gözaltına alınmasını “hukuksuzluk” olarak nitelendirerek, “Ben ülkücüyüm ama çok üzgünüm” dedi.

Bekir Ağırdır’dan HDP operasyonları yorumu: Amaç muhalefet blokundan çıkarmak

AKP ÜYESİ YURTTAŞ: TUTUKLANMASI GEREKENLER, KENTİ SÖMÜRENLER

AKP üyesi olduğunu belirten Orhan Kurtoğlu, kentin ilk defa böylesi bir yönetimle karşılaştığını ifade ederek, Bilgen’in gözaltına alınmasına razı olmadıklarını söyledi. Kurtoğlu, “Kars’ımız açısından çok iyi bir başkan ve ondan gerçekten çok memnunuz. Ayhan Bilgen’den önce belediye başkanlığı yapan insanlar Kars’ı sömürüp gittiler. Aslında tutuklanması gerekenler varsa da bu kenti sömürüp kaçanlardır. Yani bir tercih söz konusu; bu kenti sömürenler mi yoksa bu kenti güzelleştirenlerin mi gözaltına alınması gerekiyor” diye sordu.

HDP’li olmadığını belirten Atakan Bezerk, Bilgen’in gözaltına alınmasının korkunç bir durum olduğunu dile getirdi. HDP’li yönetim sayesinde çok güzel bir emeğin ve özverinin ortaya çıktığına dikkati çeken Bezerk, “Böyle hizmet eden bir insanın yeri orası değildir. Oy vermediğim halde şuan çok büyük bir üzüntü yaşıyorum” dedi.

İşte HDP operasyonlarının asıl amacı

SP’Lİ YURTTAŞ: ADALETSİZLİK

Almanya’da yaşayan ve her yaz mevsiminde Kars’a gelen Gaffar Edis de Saadet Partili olduğunu ancak bu yaşananların parti üstü bir durum olduğuna vurgu yaptı. Gözaltıların hukuk dışı ve siyasi bir karar olduğunu söyleyen Edis, “Madem bir suçu vardı bundan 6 yıl önce neredeydiniz? Bu operasyonlar HDP’yi sindirmek için yapılıyor. Burada seçmene gözdağı vermek istiyorlar. Ben mazlumun tarafını tutuyorum. Kısıtlı imkanlara rağmen bu kadar iş yapılmasını açıkça hayretle izliyoruz. Bu adaletsizliği asla hazmedemeyeceğiz” diye konuştu.

Ayhan Bilgen’den mesaj: Kars’ta yaşayanlar bu yoldan geri dönmeyecektir

“HÜKÜMET KARS’TAN OY ÇIKARAMAYACAKTIR”

Bülent Demirci ise, gözaltılarla ülkeye haksızlık yapıldığını dile getirdi. Demirci, “Belediye başkanları seçilmiş insanlardır. Ben seçmişim kardeşim, ben oy vermişim. Hiçbir suçu günahı yokken neden bu insan alındı? Hükümete taraf olmadığı için mi alındı? Bu yönetim giderse yine eskisi gibi bu kenti pislik götürecek. Ayhan Bilgen çok dürüst ve iyi bir insan. Hiç kimsenin hakkını yemeyen hiç kimseye de kimsenin hakkını yedirtmeyen bir insandır. Bu kentteki haksız kazancın önüne geçtiği için bu gün onu gözaltına alıyorlar. Bundan sonra bu hükümet Kars’tan oy alamayacaktır” diye belirtti. (Mezopotamya Ajansı)