Ayhan Bilgen’den ‘anayasa’ çıkışı

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 4:58 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 4:59 pm

2 Ekim 2020’den bu yana tutuklu bulunan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmaya açtığı ‘yeni anayasa’ gündemi hakkında, “Geçmiş kavgalara değil, yeni bir gelecek kurmak için ileriye bakmalıyız. Anayasa tartışma süreci bile Türkiye için değerlidir” dedi.

Cezevinde olan ve yeni parti açıklamalarıyla gündeme gelen eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı ‘yeni anayasa’ tartışmalarına katıldı. Bilgen, “Geçmiş kavgalara değil, yeni bir gelecek kurmak için ileriye bakmalıyız” dedi.

Bahçeli’den Erdoğan’ın ‘yeni anayasa’ çıkışına destek

Bilgen’in Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Yeni Anayasa tüm siyasi partilerin topluma 40 yıllık borcudur. Toplum sözleşmesi gelecek inşasının alt yapısıdır. Geçmiş kavgalara değil, yeni bir gelecek kurmak için ileriye bakmalıyız.

Sistem tartışmaları ve parti hesaplarına kurban edilmeyecek, hak temelli ve denge denetleme gibi evrensel değerlere odaklı bir Anayasa toplumsal ihtiyaçtır. Hukuk iyileştirilmeden ekonomi geliştirilemez.

Mevlana, Şems’in geldiğini müjdeleyen kişiye hırkasını hediye ettiğinde yalan olabilir diye uyardıklarında, ‘Ben yalanına hırkamı veriyorum, gerçeğine başımı veririm’ demişti. Anayasa tartışma süreci bile Türkiye için değerlidir.”

Erdoğan’dan yeni Anayasa işareti