Aydın’da toplu ulaşıma beş ayda üçüncü zam

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 4:56 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 4:56 pm

Aydın’da şehir içi minibüsleri ve taksiler olmak üzere toplu ulaşım ücretlerine yüzde 25 oranında zam geldi. Daha önce de mart ayında toplu taşımaya yapılan zammın üzerinden bir ay geçmeden nisanda ikinci zam gelmişti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan akaryakıt fiyatları gerekçesiyle toplu taşıma ücretlerine ek zam talebini gündeme aldı. Şoför esnafların zam talebi üzerine olağanüstü toplanan UKOME’de talep kabul edilirken, alınan karar ile birlikte Aydın’da şehir içi minibüs fiyatları ve taksi fiyatlarında yüzde 20 ile yüzde 25 arasında zam yapıldı.

Yeni fiyat tarifesi 8 Temmuz itibarıyla geçerli olurken, Efeler’de şehir içi özel halk otobüslerinde öğrenci fiyatı 4 liradan 5 liraya, tam ücreti 5 lira 50 kuruştan 7 liraya yükseldi.

Ticari taksilerin taksimetre açılış fiyatı ise 8 liraya yükselirken, kısa mesafe ücreti 30 lira oldu. Ayrıca ilçeler arasında faaliyet gösteren minibüs ücretlerine de yüzde 20 ile yüzde 25 arası zam yapıldığı öğrenildi.

İndirim yapılan motorine yine zam