Aydın Engin’i son yolculuğuna meslektaşları uğurladı

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 1:30 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 1:30 pm

Usta gazeteci Aydın Engin, 81 yaşında hayatını kaybetti. Engin’in cenazesi Çengelköy Mezarlığı’nda defnedilirken cenazeye birçok gazeteci de katılım sağladı. Aydın Engin’in eşi Eşi Oya Baydar, cenazede yaptığı konuşmada “Bu sevgi selinden çok hoşlanırdı sanıyorum” dedi.

50 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan ve 81 yaşında hayatını kaybeden Aydın Engin, meslektaşlarının katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede konuşan eşi Oya Baydar, “Bu sevgi selinden çok hoşlanırdı sanıyorum” dedi.

8 Mart’ta geçirdiği safra kesesi ameliyatı sonrasında yoğun bakıma kaldırılan, Türkiye medyasının en kıdemli isimleri arasında yer alan gazeteci yazar Aydın Engin, kendi isteği ve yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ‘büyük’ bir tören yapılmadan Çengelköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, kendisiyle çalışma fırsatı bulanlar başta olmak üzere basın camiasından birçok kişi katıldı. Gerçek Gündem’in görüntülediği cenazede usta ismin eşi, yazar Oya Baydar, şunları söyledi:

“BU SEVGİ SELİNDEN ÇOK HOŞLANIRDI SANIYORUM”

“Ben de Aydın’ın bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Herhalde birileri de çok kızıyordu ona diye düşünüyordum. Kendisi görseydi ve duysaydı ve hissetseydi dünden beri ne kadar sevgi seli içinde uğurlandığını, herhalde bundan memnun olurdu. Biz hiçbir şey yapmak istememiştik, hatta duyurmak da istememiştik. Bunu böyle isterdi ama sonrasındaki bu sevgi selinden çok hoşlanırdı sanıyorum.”

“HEPİNİZİN SIÇAKLIĞINI ARKAMDA DUYACAĞIM GERÇEKTEN”

“Herkese çok teşekkür ediyorum, yalnız bırakmadınız. Bütün dostlar burada diye düşünüyorum. Çok mütevazi bir tören yapıyoruz, yerimiz falan çok dar… Çok teşekkür ediyorum, ben de hepinizin sıcaklığını arkamda duyacağım gerçekten. Çok teşekkür ediyorum.”

Aydın Engin’in son yazısından! Bugün benim 81 yaşımdaki son günüm