‘Aydın Doğan bana konak aldı, 600 bin lira borcum kaldı’ diyen gazeteci kim?

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 6:50 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 6:52 pm

Türkiye’de muhalif basının üzerindeki baskı ve yıldırma politikası artarken, havuz medyasına milyonlarca lira aktarıldığı da gün yüzüne çıkıyor. Son olarak Hürriyet gazetesi muhabiri, “Aydın Doğan bana konak aldı, 600 bin lira borcum kaldı” diyen bir gazeteci olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Aktroller ve yandaş medya, gerçeğin sesini halka ulaştıran TELE1 TV’nin İGDAŞ’tan aldığı reklamı bir karalama kampanyası olarak kullanmaya çalışmıştı. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin havuz medyasına aktardığı milyonlarca lirayı açıklamış, bunun üzerine troller Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı “Halk İçin Halk Adına Sedef Kabaş Soruyor” programını hedef almıştı.

Yanardağ: Yandaş medyaya AKP döneminde aktarılanları açıkladık, 1 senede 57 milyon lira!

Öte yandan hemen her gün aynı başlıkla servis edilen havuz medyasındaki Genel Yayın Yönetmenleri, yazarlar ve bazı gazetecilerin kazandığı paralar da gündeme gelmişti.

Merdan Yanardağ ikinci listeyi açıkladı!

‘AYDIN DOĞAN BANA KONAK ALDI, 600 BİN LİRA BORCUM KALDI’ DİYEN GAZETECİ KİM?

Hürriyet Gazetesi Spor Muhabiri İsmail Er, yaptığı bir paylaşımla Aydın Doğan’ın bir genel yayın yönetmenine villa aldığını yazdı.

Er, sosyal medya hesabı üzerinden, “Adam uyanık Genel Yayın yönetmeni Turgay Ciner’in çantacısına gidip ‘Aydın Doğan bana Konak aldı. 600 bin TL borcum kaldı. Koşa koşa gelirim!’ diyor. Ciner’in soyadı gibi uyanık çantacısı hemen Aydın Doğan’ı arıyor! Aldığı yanıt ‘Biz o GYY aldığımız villayı peşin paraya aldık'” ifadelerini kullandı.

YENİÇAĞ GAZETESİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

Yeniçağ gazetesi, yöneticilik yapan gazetecilerin mal varlıklarını açıklaması için bir süredir kampanya yürütüyor.