Aydın Çine’de son durum: Gönüllülerin yardım çığlığı “Ortalığı ayağa kaldırın!”

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2021 Cumartesi 12:58 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:16 am

Muğla’nın Yatağan ilçesinden Aydın’ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangını nedeniyle 2 mahalle boşaltıldı. Gönüllüler, “Ortalığı ayağa kaldırın!” diye isyan etti.

Gün içerisinde Bozdoğan ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi Beylikdere mevkisinde ormanlık alandan duman yükseldiğini görenler durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirildi ve yangına karadan çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibiyle müdahale edilmeye başlanmıştı.

“YETER AMA”

Akşam saatlerinde gönüllüler 10 kişi olduklarını ve yangının yerleşim yerlerine çok yakın olduğunu belirtti. Daha hiç uyumadıklarını belirten gönüllüler, “İçeride tahliye edilmesi gereken hayvanlar var. Lütfen elinizden geleni yapın. Ayağa kaldırın ortalığı, yeter ama lütfen diyorum” dedi.

ÇİNE’DE 2 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Muğla’nın Yatağan ilçesinden Aydın’ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangını nedeniyle 2 mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi. Rüzgarın etkisiyle Akçaova Mahallesi’ne ulaşan ve öğle saatlerinde Gökbel Dağı’na sıçrayan yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahale etti.

Bölgeye gündüz, 3 helikopter de yangın söndürme faaliyetleri gerçekleştirdi. Ekiplerin çalışmalarına vatandaşlar da iş makineleri, kazma ve kürekleriyle destek veriyor.

Yangın nedeniyle Çine ilçesine bağlı Sarıköy ve Altınabat mahalleleri tahliye edildi.

“YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDER BOYUTA DOĞRU İLERLİYOR”

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangınının yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta geldiğini, Bozdoğan ilçesindeki yangının ise yayılmadan devam ettiğini söyledi.

Vali Aksoy, Bozdoğan ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi’ndeki yangın alanında incelemede bulunduktan sonra kentte devam eden orman yangınlarına ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu.

Yangınlara, karadan ve havadan çok sayıda ekiple müdahale edildiği bilgisini veren Aksoy, “Altıntaş Mahallesi kırsalında bugün öğle saatlerinde bir orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahaleler yapıldı. Şu an için ‘Tam olarak kontrol altına alındı.’ diyemiyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımız yangına müdahale etti. Şu an çok yayılan bir şekilde devam etmiyor. Temennimiz bir an önce kontrol altına alabilmek” diye konuştu.

Aksoy, Çine ilçesindeki yangının da büyüdüğüne dikkati çekerek “Çine’deki yangın devam ediyor. Ben de şimdi oraya gidiyorum. Yerleşim yerlerini tehdit eder boyuta doğru ilerliyor” dedi.