Ayda’nın ilk isteği için Türkiye’nin her yerinden telefon yağdı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 2:40 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 2:40 pm

Enkaz altından 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda’nın ambulanstaki ilk isteği köfte ve ayran için tüm Türkiye’den hastane karşısındaki restorana telefon yağdı.

İzmir’deki 6.9 şiddetindeki depremde enkaz altında kalan ve 91’inci saatte mucize bir şekilde enkazdan sağ olarak kurtarılan Ayda Gezgin, ambulanstaki sağlık görevlilerinin ‘Ne istiyorsun?’ sorusuna ‘Köfte ve ayran’ cevabını vermişti.

Ayda’nın bu isteği tüm Türkiye’de yankı uyardı ve Ayda’nın tedavi edilmek üzere kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin karşısında bulunan restoranın telefonları deyim yerindeyse kitlendi.

Söz konusu restoranın şefi Erdal Doğan durumu şöyle anlattı:

“Ayda bebeğin hastaneye geldiğini öğrenen vatandaşlar, aynı bölgede faaliyet gösterdiğimiz için bizim telefonlarımızı bulmuşlar. Ankara, İzmir, Trabzon ve İstanbul başta olmak üzere birçok farklı ilden sipariş aldık. Bizi arayanlar, ‘Parayı hemen gönderelim, ne olur acile girip Ayda’ya köfte ulaştırın’ diyorlar. Ne yazık ki şu an talepleri yerine getiremiyoruz ama inşallah Ayda’ya ilk köftesini biz yedirmek istiyoruz”