Ay’da su bulan araştırmacılar kapsamı genişletecek

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 1:00 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 9:10 pm

Ay’da su bulan araştırmacılar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Özellikle son dönemlerde Dünya’nın uydusu olan Ay’da su kaynakları olduğu söyleniyordu.

Yaptıkları uzun çalışmaların ardından Ay’da su bulan araştırmacılar gelecek yıllarda da devam edecek çalışmalar ile ilgili önemli bir gelişme kaydetti. Evrende sadece bizim olup olmadığımız çok büyük bir merak konusu. Bazıları uzaylı medeniyetlerin olma ihtimalinden bahsediyor.

Galakside bir medeniyet varsa muhtemelen su kullanıyordur. Tüm canlıların ana bileşenleri içerisinde yer alan su molekülleri büyük bir arayışın temeli oldu. Çin Bilim Akademisi tarafından yürütülen çalışmalar ile birlikte aslında Ay yüzeyinin altında su olma ihtimalinden bahsedildi. Uzay araştırmalarına devam eden Çin yeni bulgular elde etti.

Ay’da su

Yapılan araştırmalar 1 Aralık 2020 tarihinde Ay yüzeyine iniş yapan Chang e-5 ile birlikte büyük bir hız kazandı. Bu keşif aracından gelen veriler analiz edildi ve sonuçlar herkesi şaşırtmaya yetti. Konu ile ilgili radar çalışmalarını devam ettiren bilim insanları Ay yüzeyinin altında su olma ihtimalini iyice güçlendirdi.

 

Bildiğiniz üzere NASA tarafından yeni bazı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar ile birlikte Ay adeta dünyanın yeni üssü olacak. Özellikle uzun uzay yolculukları için ay ilk durak olma ihtimaline sahip. NASA tarafından geliştirilen projeler bunu temel alıyor. Buraya gelecek astronotlar muhtemelen büyük bir su ihtiyacına sahip olacak. Belki de Ay yüzeyinin altından su temin edilecek.

Buz ve su kalıntıları olan Ay, önümüzdeki yıllarda çok büyük şaşkınlıklar yaratabilecek. Her ne kadar Mars gezegeninde su arama çalışmaları devam etse bile yine de Ay’da böyle bir keşif gerçekleşmesi bilim dünyasını heyecanlandırdı. Uzay çalışmaları ile ilgili yaşanan tüm gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz.